Szerző: Hlács Ferenc

2017. november 28. 14:58

Felvásárolja a Skyhigh-t a McAfee

Új, felhős üzletágát erősíti a McAfee az ismeretlen összegért bekebelezett Skyhigh csapatával. A felvásárlás a Skyhigh ügyfeleinek nem okoz majd nehézséget, a cég termékeinek támogatása nem változik.

Felvásárlással növekedne az Intelből alig nyolc hónappal ezelőtt kivált McAfee: a biztonsági cég bejelentette, akvirálja a Skyhigh Networks vállalatot. Ahogy az a cég közleményéből is kiderül, a Skyhigh-t elsősorban felhős kompetenciái miatt kebelezi be, a McAfee ugyanis eddig hagyományosan a végponti védelemre fókuszált.

A Skyhigh elsősorban SaaS, PaaS és IaaS környezetek felhős policy-menedzsmentjében utazik, ahogy a cég fogalmaz, teljes kontrollt adva a vállalatokank az általuk használt felhőszolgáltatásokban tárolt adatok, illetve felhasználói aktivitás fölött. A biztonsági cég termékportfóliója az összes cloud szolgáltatóra kiterjed, azzal így többek között az Office 365, Amazon Web Services, Google Drive, Salesforce, Cisco Spark, Dropbox és Slack munkamenetek is felügyelhetők, de igény szerint lehetőség van a nagyvállalatok belső használatra szánt, saját fejlesztésű alkalmazásainak védelmére is.

A felvásárolt cég vezérigazgatója a McAfee új felhős üzletágának vezetőségéhez csatlakozik - a Skyhigh jelenlegi szervezeti struktúrája azonban nem módosul, hogy a cég partnerei és ügyfelei a későbbiekben is változatlanul, zökkenőmentesen vehessék igénybe a biztonsági szolgáltatásokat. Ezzel párhuzamosan viszont a cég potenciális elérése jócskán megnő a cég szárnyai alatt.

 

Érdekelnek a Scrum Guide újdonságai?

Gyere el május 18-án Scrum Update meetupunkra, és mindent megtudhatsz a változásokról.

Érdekelnek a Scrum Guide újdonságai? Gyere el május 18-án Scrum Update meetupunkra, és mindent megtudhatsz a változásokról.

A felek az akvizíció pontos összegét nem árulták el, a TechCrunch adatai szerint ugyanakkor a Skyhigh egy évvel ezelőtt, negyedik befektetési körében mintegy 106 millió dollárt kalapolt össze, olyan befektetőktől mint a Sequoia, a Greylock vagy a Salesforce, a lap által idézett PitchBook pedig az utolsó kört 400 millió dollárra teszi. A McAfee értékelése az Intelből való kiválás időpontjában 4,2 milliárd dollár környékén állt. A két vállalat egyébként még 2011-ben olvadt össze, a chipgyártó akkor közel 8 milliárd dollárt fizetett a biztonsági cégért - az elválás pedig idén áprilisra datálható, noha azt az Intel már tavaly szeptemberben bejelentette. Az újra önállósodott McAfee-ban ezzel a világ egyik legnagyobb befektetési alapja, a TGP Capital 51 százalékos részesedést szerzett.

Persze a Skyhigh esetében sem garázs-startupról van szó, ezt pedig az is jól mutatja, hogy a biztonsági cég mára a Fortune 100 vállalatok mintegy 30 százalékát tudhatja ügyfelei között - számukra és a többi ügyfél számára a felvásárlás nem hoz érezhető változást. A cég az üzlet lezárultát követően, a McAfee-hoz való csatlakozással megszerzett erőforrásoknak hála gyorsabb ütemű termékfejlesztésre számít, amelyből immár mindkét vállalat profitálhat.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról