Szerző: surmo

2000. október 17. 04:02

Mi is az az OpenAL?

HIRDETÉS

Erre a kérdésre kaphatunk választ az O'Reilly Net jóvoltából ebben a cikkben, amely sok linkkel kiegészítve bevezetőt nyújt ehhez a platformfüggetlen, nyílt forráskódú, a Creative Labs és a Loki Entertainment Software közös kezdeményezésében indított fejlesztéshez. A neve nem csal, szoros az analógia az OpenGL-lel, csak míg az előbbi egy hatékony 3D-s grafikai függvénykönyvtárat ad a programozó kezébe, addig az OpenAL 2D-s és 3D-s hanghatások létrehozását teszi egyszerűvé, olyan dolgokat implementálva, mint a Doppler-effektus, vagy a hang közegbeli szóródásának szimulálása.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:26

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.