Szerző: Koi Tamás

2017. november 08. 11:55:00

120 ezer ügyfélnél emel sávszélességet a UPC

Közel 120 ezer ügyfélnél emeli meg az internetelérés letöltési sávszélességét a UPC Magyarország a napokban. Lesz olyan előfizető, aki a korábbi sebesség nyolcszorosát kapja majd, változatlan díj mellett, automatikusan.

Nagyjából 120 ezer előfizetőjénél hajt végre automatikus internetes sávszélesség-emelést a UPC Magyarország a napokban - jelentette be a kábelszolgáltató. A cég lényegében a Fiber Power 120 díjcsomagot aktiválja azoknál az előfizetőknél, akiknek korábban 15 Mbps - 60 Mbps letöltési sebességet kínáló csomagja volt, vagyis lesz olyan előfizető, aki a korábbi sebesség nyolcszorosát kapja majd meg a szolgáltató ígérete szerint változatlan feltételek, legfőképpen változatlan havi díj mellett.

A szolgáltató a szeptemberi márkaimázs-váltás során, a Happy Home csomagok bevezetése óta eleve már csak a Fiber Power 120 díjcsomagot, vagy az ahhoz képest kétszeres, illetve négyszeres tempót ígérő Fiber Power csomagokat értékesíti. A cég felhívja a figyelmet, hogy bizonyos esetekben elképzelhető, hogy az előfizetői végponton nem biztosítható ez a sávszélesség, igaz, a szolgáltatót a garantált sávszélesség érték köti csak, ez pedig a Fiber Power 120 csomagnál letöltési irányban 30 Mbps, feltöltési irányban pedig 4 Mbps.

Mi történik egy mobilappal a születése után? Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel.

A UPC-nél régóta bevett gyakorlat, hogy új portfólió vagy új termékek bevezetése esetén a meglévő ügyfeleket is migrálja a nagyobb csomagokba, vagy egyszerűen csak felfelé migrál bizonyos előfizetői köröket. Legutóbb tavaly nyáron volt erre példa, amikor a szolgáltató a Fiber Power 60-as csomagról váltott át előfizetőket a Fiber Power 120-as csomagra. Fontos, hogy a törvényi szabályozás értelmében ilyenkor sem a hűségidő nem változhat, sem pedig a havi díj nem nőhet.

A havi díjak módosítási lehetőségének szabályozása kapcsán éppen október 24-én lépett életbe egy törvénymódosítás Magyarországon, mely lényegében bebetonozza a határozott időre kötött szerződések esetén a havi díjat. Az elektronikus hírközlési törvény jelenleg hatályban lévő szabályai szerint a határozott időtartam lejártát követően a szolgáltató köteles változatlan havi díjon biztosítani a hozzáférést a szolgáltatáshoz, vagyis nem emelhet árat, valamint újabb határozott idejű szerződés már csak 12 hónap időtartamra köthető - ha nem vásárolt az ügyfél készüléket az előfizetésével.

a címlapról

Hirdetés

Mi történik egy mobilappal a születése után?

2020. február 25. 17:05

Legtöbbször sajnos semmi. Ezen próbálunk változtatni egy ingyenes appmenedzsment meetuppal és egy 30 órás képzéssel. A store-ban való megjelenés az igazi munka kezdete: mérés, mérés, mérés, adat, felhasználói visszajelzések kezelése, ASO, monetizálás, marketing... és így tovább.