Szerző: bzd

2000. október 16. 22:04

Az időjárás és a processzorhűtés érdekes kapcsolata

Ordasi mester végre elkészült új hőcserélőjével, amiről tömören annyit kell tudni, hogy a szabadban helyezkedik el, mivel Gábor nem szeretné, ha kárba vesznének a téli fagyok...
    Sziasztok,
    hétvégén összeraktam új víhűtésű gépemet. A processzorra rugós rögzítéssel tettem fel a blokkot. Két rugót beakasztottam a proci foglalat szélén található pöckökbe.
    A processzoron kívül videokártyát is vízzel hűtöm. A két hűtőblokk sorba van kötve. Annyira keveset melegít a folydékon egy proci, hogy nincs jelentősége, ha utána van kötve a videokártya hűtése. Egy 600l/órás szivattyú préseli folyadékot a blokkokaba. Tegnap 24-26 °C volt, így a proci is ilyen hőmérsékleten dolgozott. Hajnalban kiváncsiságból bekapcsoltam a gépet, akkor 17 °C-os víz jött kintről.
      Így néz ki a csövezés. Látható, hogy a vízhűtés nagyon kis helyet foglal el a gépben, mivel minden nagy cucc a kertben lett elhelyezve (pontosabban házfalon).
      Ha a dolog felkeltette az érdeklődésedet, akkor a témáról részletesebben olvashatsz Gábor honlapján.
      Sajnos megint be vagyok havazva egy kicsit, de nem kell aggódni, holnap már mindeki választ kap a leveleire és talán egy új cikket is olvashattok majd.

      Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

      a címlapról