Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Jönnek a biztonsági értesítések a GitHubra

Hlács Ferenc, 2017. október 12. 16:25

A cég több újítást is bejelentett, jobban odafigyel majd a kockázatos függőségekre.

Új biztonsági funkciókkal bővít a GitHub, amelyeket a héten tartott konferenciáján leplezett le - az újítások mind a vállalati, mind pedig az otthoni felhasználóknak kedveznek.

Védvonalait megerősítendő, a cég bemutatta Dependency Graph megoldását, amellyel a fejlesztők egyszerűen áttekinthetik, hogy saját kódjuk milyen csomagokat, függőségeket használ, illetve össze is vethetik azokat különböző, sebezhetőségeket tartalmazó adatbázisokkal. A megoldás egyelőre Ruby és JavaScript nyelvekkel működik, de már a Python támogatása is a csőben van.

Ha a függőségek ellenőrzése során biztonsági rést találnának, az adott kódért felelős csapat az azt használó fejlesztőknek GitHubon rövidesen biztonsági riasztást is küldhet majd - noha a cég egyelőre nem közölte az értesítések rajtjának pontos időpontját. Komoly hiánypótló funkcióról van szó, miután ahogy a cég a TechCrunch-nak nyilatkozva elmondta, a szolgáltatást használó projektek több mint háromnegyede használ valamilyen függőséget - ezek több mint fele pedig tíznél is többet. De sok olyan projekt is akad, ahol a felhasznált függőségek száma a százat is meghaladja.

Hamarosan a repositoryk közötti böngészés is könnyebb lesz, a GitHub ugyanis új hírfolyamot indít, amelyen relevánsabb ajánlások sorakoznak majd, a népszerű tartalmakra, a felhasználó követéseire, illetve a csillagozott repókra építve, továbbá egy Explore szekció is érkezik az oldalra, ahol kézzel válogatott projektek nézegethetők, különböző témákban.

A nagyvállalati felhasználók a frissítésekkel érkező Premium Support ügyféltámogatási funkciónak örülhetnek, amely a GitHub Enterprise szolgáltatás használóinak probléma esetén 30 perces válaszidőt ígér. Mindezek mellett egy új közösségi fórum is indul az oldalon, továbbá egy a fejlesztőcsapatok számára létrehozott felület is, ahol az adott projekt elhagyása nélkül vitathatják meg az azzal kapcsolatos teendőket, észrevételeket.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.