Szerző: Asztalos Olivér

2017. augusztus 18. 16:08

Asztalra is érkezik a modernizált Skype

A Windows 10-hez szabott verzió is megkapja az androiodos és iOS-es újításokat.

HIRDETÉS

Megmutatta a windowsos Skype legfrissebb ráncfelvarrását a Microsoft. Az alkalmazás próbaverziójából számos modern és népszerű csevegőszolgáltatás funkciója köszön vissza, az Instagram és a Snapchat egyes megoldásai mellett pedig vélhetően a (Facebook) Messengerből is merítettek a fejlesztők. A Windows Insider program résztvevői már most belekóstolhatnak a modernizált alkalmazás ízébe, a végleges verzióra viszont még hónapokat kell várni.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A grafikus felület főbb jellemvonásai egyeznek a közelmúltban megjelent mobilos alkalmazásokéval, azaz a fehér szín az uralkodó néhány színesebb kiemeléssel és átmenettel, illetve némi hullámos motívummal megbolondítva. Funkciók tekintetében itt is megjelenik egy Snapchat Storiesra hajazó lehetőség, illetve már a (videó)hívásba is lehet képet vagy reakciókat beszúrni, ezzel minden bizonnyal a fiatalabb generációt szeretné megfogni a Skype.

A Skype-on belül kvázi újdonságként jelenik meg a már több rivális csevegőalkalmazásból ismert megszólítás lehetősége, azaz a @ karakter után beírva egy felhasználó nevét újabb tagokat lehet gyorsan és egyszerűen bevonni a beszélgetésbe, akár csak egy kommentár erejéig. Emellé érkezik egy galéria, amelyben a beszélgetés története során megosztott képeket lehet egy csokorban átfutni, a funkció például a Messengerből lehet ismerős. Természetesen már a képekre is lehet különféle reakciókat aggatni, amely a meghatározó piaci szereplők termékeinek ismeretében szintén nem számít újdonságnak. Végül, de nem utolsó a Skype saját értesítési sávot kap, ahol többek között az említett megszólítások is nyomon követhetőek.

Az egyes funkciók hasznáról megoszlanak a vélemények, azonban az tény, hogy a sok éves előnnyel induló Skype mára igencsak elavulttá vált a gombamód növekvő Messenger, WhatsApp, és Snapchat (stb.) mellett. Ez ugyanakkor még nem biztos, hogy a szolgáltatást évek óta használók körében akkora problémát jelent, hisz sokak számára épp a sallangoktól mentes felépítés miatt maradt vonzó a Skype. A Microsoft mégis inkább a konkurensek nyomába eredt, az új verzióba pedig megpróbálta besűríteni az elmúlt években megjelent fejlesztéseket. Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy ez mennyire zavarja majd a szolgáltatást hosszú évek óta használókat, ám amennyiben a fejlesztésekkel nem sikerül újabb felhasználókat meghódítani, úgy akár könnyen a fordítottjára is elsülhet a nagy átalakítás.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.