Szerző: Asztalos Olivér

2017. augusztus 18. 16:08

Asztalra is érkezik a modernizált Skype

A Windows 10-hez szabott verzió is megkapja az androiodos és iOS-es újításokat.

Megmutatta a windowsos Skype legfrissebb ráncfelvarrását a Microsoft. Az alkalmazás próbaverziójából számos modern és népszerű csevegőszolgáltatás funkciója köszön vissza, az Instagram és a Snapchat egyes megoldásai mellett pedig vélhetően a (Facebook) Messengerből is merítettek a fejlesztők. A Windows Insider program résztvevői már most belekóstolhatnak a modernizált alkalmazás ízébe, a végleges verzióra viszont még hónapokat kell várni.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A grafikus felület főbb jellemvonásai egyeznek a közelmúltban megjelent mobilos alkalmazásokéval, azaz a fehér szín az uralkodó néhány színesebb kiemeléssel és átmenettel, illetve némi hullámos motívummal megbolondítva. Funkciók tekintetében itt is megjelenik egy Snapchat Storiesra hajazó lehetőség, illetve már a (videó)hívásba is lehet képet vagy reakciókat beszúrni, ezzel minden bizonnyal a fiatalabb generációt szeretné megfogni a Skype.

A Skype-on belül kvázi újdonságként jelenik meg a már több rivális csevegőalkalmazásból ismert megszólítás lehetősége, azaz a @ karakter után beírva egy felhasználó nevét újabb tagokat lehet gyorsan és egyszerűen bevonni a beszélgetésbe, akár csak egy kommentár erejéig. Emellé érkezik egy galéria, amelyben a beszélgetés története során megosztott képeket lehet egy csokorban átfutni, a funkció például a Messengerből lehet ismerős. Természetesen már a képekre is lehet különféle reakciókat aggatni, amely a meghatározó piaci szereplők termékeinek ismeretében szintén nem számít újdonságnak. Végül, de nem utolsó a Skype saját értesítési sávot kap, ahol többek között az említett megszólítások is nyomon követhetőek.

Az egyes funkciók hasznáról megoszlanak a vélemények, azonban az tény, hogy a sok éves előnnyel induló Skype mára igencsak elavulttá vált a gombamód növekvő Messenger, WhatsApp, és Snapchat (stb.) mellett. Ez ugyanakkor még nem biztos, hogy a szolgáltatást évek óta használók körében akkora problémát jelent, hisz sokak számára épp a sallangoktól mentes felépítés miatt maradt vonzó a Skype. A Microsoft mégis inkább a konkurensek nyomába eredt, az új verzióba pedig megpróbálta besűríteni az elmúlt években megjelent fejlesztéseket. Azt egyelőre nehéz megjósolni, hogy ez mennyire zavarja majd a szolgáltatást hosszú évek óta használókat, ám amennyiben a fejlesztésekkel nem sikerül újabb felhasználókat meghódítani, úgy akár könnyen a fordítottjára is elsülhet a nagy átalakítás.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról