Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 12. 20:18

Ellentmondásos információk láttak napvilágot az AMD termékeivel kapcsolatban

[Ace's Hardware] Az AMD tegnap jelentette be, hogy utolsó negyedévében rekorderedményt ért el. A befektetők továbbra is bíznak a cégben, ugyanis a Microprocessor Forum 2000 rendezvényen az AMD bemutatott egy AMD 760MP chipkészletre épülő kétprocesszoros Athlon munkaállomást, ezzel megalapozta az AMD processzorok high-end vállalati jövőjét. A hírek szerint az új AMD processzor, a csúcskategóriás x86 munkaállomásokba és szerverekbe szánt Mustang fejlesztése is remekül halad, a hivatalos bejelentés a november közepén Las Vegasban megrendezendő Comdex kiállításon várható.

Ezt a "nimbuszt" látszanak összedönteni azok az információk, amelyek német online újságoktól (Tom's Hardware, heise.de) származnak. Az előbbi lap cikke szerint az AMD képvislője azt nyilatkozta, hogy a Mustang mag nem csak az eddiginél több (128+512 kbyte) gyorsítótárral rendelkezik, hanem az elágazás-becslő algoritmuson (branch prediction) is javítottak.

A második lap arról számol be, hogy a Microprocessor Forum rendezvényen az AMD többprocesszoros rendszerét nem nyilvánosan mutatta be, ráadásul a számítógép belsejébe sem engedtek betekintést a cég képviselői. A Mustang-gal kapcsolatban - AMD-től származó információkra hivatkozva - azt közölték, hogy a processzormag a nagyobb cache támogatásán kívül semmiben nem különbözik az eddig ismert Athlon-tól.

Abban mindenesetre mindkét információforrás véleménye megegyezik, hoigy a AMD 760MP chipkészlet és a Mustang processzor is 2001 első félévében jelenik meg a piacon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról