:

Szerző: bzd

2000. október 13. 20:29

Készítsünk házilag hőmérőt az alaplapunkhoz!

A jobb alaplapokon lehetőség van arra, hogy egy külső hőmérőt csatlakoztassunk rájuk és így egy szabadon választott eszköz hőmérsékletét követhetjük nyomon. Ha az ezt támogató alaplapunkhoz nem adtak ilyen eszközt, vagy van hely többnek is, akkor akkor két lehetőségünk van: Vagy feltúrjuk az országot és relatíve irreálisan magas összegért (~1000Ft) veszünk egy ilyen szenzort (pl. ASUS P2T), vagy magunk csinálunk egyet.

A Virtual Hideouton megjelent egy érdekes cikk arról, hogy miként készíthetünk házilag egy ilyen készséget. Tulajdonképpen nincs is másra szükségünk, mint egy 10 kOhm-os NTK ellenállásra, némi vezetékre, egy forrasztópákára és némi lelkesedésre.
Ha már a külső hőmérőknél tartunk, akkor szeretnék megemlíteni egy rendkívül jó ötlete, amit Baritól hallottam. Neki vagy 6 ilyen hőmérője van. Ebben mi a különleges? Az, hogy az alaplapjára csak két ilyen hőmérőt lehet csatlakoztatni. Ezt a problémát úgy hidalta át, hogy az alaplapról érkező kábel szét van osztva és kapcsolni lehet a szenzorok között!

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.