:

Szerző: surmo

2000. október 12. 16:08

AVI és ASF linux alatt - nagy előrelépés

Nemrég akadtam rá az Xtheater nevű kis programra, amely a libaviplay és a win32 dll-ek segítségével avi, asf és divx (!) file-ok lejátszására képes. Valamiért elég sok esetben furcsa jelenségeket produkál, például csak hang van, kép helyett feketeség, esetleg egyik sem, és úgy csinál, mintha játszana (megy a progress bar), de nem látunk/hallunk semmit. Emellett sok file-t viszont hibátlanul játszik, és tekintve, hogy a 0.5-ös verziónál tart, remélhetőleg nemsokára full extrában csodálhatjuk a Microsoft movie-szabványait is. Egyelőre elég sok cpu-t eszik, valószínűleg többet, mint a windowsos társa, és sokat kell reszelgetni, mire működésbe hozható, de semmi sincs ingyen. Ha a hegy nem megy Mohamedhez...

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:30

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.