Szerző: Asztalos Olivér

2017. július 12. 16:23

A Dell újabb lépést tett a teljesen vezetékmentes notebook felé

A legvékonyabb és legkönnyebb kereskedelmi forgalomban kapható Windows-alapú kétfunkciós készüléknek minősíti a Latitude 7285-öt a Dell, amit a vezeték nélküli töltés lehetőségével fejelt meg a gyártó.

Megvásárolható a Dell (akár) teljesen vezeték nélküli 2-in-1 gépe, a Latitude 7285. A termék érdekessége, hogy azt a piac első vezeték nélküli laptopjának titulálja a gyártó, ugyanis a perifériák csatlakoztatása után már az áramellátáshoz sem feltétlenül szükséges semmilyen kábelt csatlakoztatni. A mobil PC-k piacán egyedülállónak számító képességért cserébe viszont igen mélyen a zsebbe kell nyúlni, a vezeték nélküli töltéshez ugyanis egy nettó 550 dolláros (kb. bruttó 190 000 forint) kiegészítő csomagot kell megvásárolni.

A notebookként és tabletként egyaránt funkcionáló Latitude-hoz ugyanis egy speciális, a kábelmentes töltéshez felkészített billentyűzet rész szükséges, amelyet egy azzal kompatibilis, az elektromos hálózathoz csatlakozó padra kell felhelyezni, így valósulhat meg a vezeték nélküli töltés. Az alapkiszerelésben a Dell egy szabványos, USB Type-C csatlakozós töltőt mellékel, amit az önállóan, tabletként is használható kijelzős részhez kell csatlakoztatni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A 12,3 hüvelykes, 2880x1920 felbontású panel mögött húzódó rendszer az Intel Core m sorozat utódjának számító kétmagos processzorokra, név szerint az i5-7Y54, i5-7Y57, illetve i7-7Y75 modellekre épül, utóbbi esetében az alapórajele 1,3, a turbó pedig 3,6 GHz. A CPU-hoz kapcsolódó rendszermemória kapacitása 8 vagy 16 gigabájt, a PCI Express csatolós NVMe SSD mérete pedig 128 vagy 256 GB lehet.

A rendszer alapvető működéséhez szükséges komponenseket meglehetősen alacsony tömegbe sűrítette a Dell, a Latitude 7285 kijelzős része ugyanis mindössze 0,68 kilogrammot nyom, miközben a billentyűzetet hordozó alsó rész tömege 0,81 kliogramm. Ezzel együtt a piac jelenlegi legvékonyabb és legkönnyebb Windows-alapú, kétfunkciós készüléknek minősíti újdonságát a gyártó, amely i5-7Y54 processzorral, 8 gigabájt RAM-mal, és 128 gigabájtos SSD-vel a mai naptól már idehaza is elérhető.

a címlapról