Szerző: Habók Lilla

2017. június 21. 15:55

Már napi 250 millióan használják az Instagram Storiest

Gyorsan növekszik az Instagram, ami egyértelműen a formátumot először alkalmazó Snapchat rovására megy. Jól bevált Zuckerberg stratégiája, hogy másolással lehetetlenítse el a versenytársát.

Újabb mérföldkövet ért el az Instagram, mely szerint a 24 órán belül eltűnő sztorik közzététele napi szinten eléri a 250 millió felhasználót - nyilatkozta Carolyn Everson, a Facebook értékesítésért felelős igazgatója a CNBC-nek. Ez azt jelenti, hogy az utóbbi két hónapban 50 millióval sikerült növelnie a létszámot, egy hónappal gyorsabban mint ahogy 150 millióról 200-ra ugrott a szám - jegyzi meg a Recode. Everson hozzátette, hogy a gyors tempójú növekedés a teljes Instagrammal párhuzamosan történik, ugyanis a szolgáltatás összes felhasználójának száma már eléri a 700 milliót.

Ráadásul az értékesítési igazgató elárulta, hogy minden harmadik legnézettebb tartalom a Stories szolgáltatáson belül valamilyen cégtől származik, és 1 millió kifejezetten hirdető közülük. Tehát a Facebook ebben az esetben is sikeresen végzi a monetizálást, akárcsak a fő terméknél látszik a pénzügyi negyedéves jelentésekből. Mint ahogy arról már korábban is írtunk, a Snapchat felhasználószámának lassulása a Story-megosztások nézettségének 15-40 százalékos csökkenésével is jár, ami miatt a korábbi bevételek jelentős részét adó hírességek menedzserei és más hirdetők kezdenek elpártolni a platformtól.

Az Instagramhoz képest a Snap platformja összesen 166 millió napi felhasználóval rendelkezik a májusban közzétett pénzügyi negyedéves jelentése szerint - tehát teljes látogatószám csaknem 100 millióval elmarad az Instagram egyetlen funkciója mögött. Akkor a Snap vezérigazgatója, Evan Spiegel fölényesen hozzátette, kifejezetten örül annak, hogy a termékeiket másolják - szerinte ez a megoldásaik ötletességét jelenti, illetve a piac előtt járását. Azt viszont talán Spiegel sem tartja pozitívnak, hogy az Instagram Stories felhasználószámának bejelentése után a Snap részvényei 3 százalékot estek.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A Facebook értékesítési igazgatója tartja a vállalat álláspontját, amely szerint a "sztori" csak egy formátum, mint ahogy korábban a közösségi óriás elterjesztette a hírfolyam-formátumot, ezért nem lehet másolásról beszélni egyik esetben sem. "Úgy gondoljuk, a Stories egy másik formátum, amelyet nem csak a fogyasztók, hanem a hirdetők is használnak. Nagyon sok különböző platformon láthatod már a sztorikat." - amelyek közül egyébként többet is a Facebook vezetett be különböző szolgáltatásaiban.

Ezzel párhuzamosan több új Instagram funkció is kiderült, köztük a sztorikkal kapcsolatban, amelyet el lehet rejteni valaki elől a személy teljes letiltása helyett. Ehhez a menüpontok közül a "Történet beállításait" kell választani, majd ezen belül kijelölni azt a személyt, aki a történeteket és az élő videókat nem láthatja. Pár hete az is kiderült, hogy a szolgáltatás a keresés funkciót is teszteli a történeteken belül, amely szintén hasonló a Snapchat egyik eleméhez. Továbbá mostantól az élő videók láthatóságát is meg lehet növelni további 24 órán keresztül, akárcsak a Stories többi elemét, és így a videóra adott válaszok és reakciók is látszódni fognak - emellett a videó feltöltője az Instagram-folyamában is közzéteheti a felvételt. Az Instagram fejlesztése tehát folyamatos, az élő videók készítése újdonság volt a Snapchathez képest, máskülönben viszont Zuckerberg szolgáltatása hatékonyabban tudja továbbgondolni a konkurense ötleteit az adatok szerint.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról