Szerző: mz

2000. október 11. 18:39

GemXpresso Lite - háromdolláros intelligens kártya

[Mmd] A nemzetközi chipkártya üzletág három vezető szereplője - a Gemplus, a Sun Microsystems és a Visa International - által bemutatott, mindössze három dollár költséggel előállítható Open Platform intelligens kártya a piac legnagyobb költséghatékonysággal működő kártyatermékeinek egyike.
A GemXpresso Lite nevet viselő, új intelligens kártya a több alkalmazást is támogató Java Card platformra épül. Az új plasztiklap különféle alkalmazás-kombinációk hordozására képes. A törzsvásárlói, biztonságos Internet-hozzáférés és elektronikus pénztárca funkciók a Visa megszokott debit/credit fizetési alkalmazásaival párhuzamosan telepíthetőek a kártyára.
Az Open Platform egyik legnagyobb előnye a dinamikus letöltési képesség, amely révén a kártya funkcionalitása a kibocsátás után is rendkívül biztonságosan bővíthető új alkalmazásokkal, a szükségtelenné vált funkciók pedig könnyen eltávolíthatóak a kártyáról.
Az Open Platform 2.0 és a Java Card 2.1 specifikációk előírásait teljes mértékben kielégítő GemXpresso Lite kártyát valamennyi, a többfunkciós chipkártyák bevezetése iránt érdeklődő Visa partnerbank kínálhatja ügyfeleinek. Jelenleg ez a termék a piac legolcsóbb kártyája - előállítási költsége csupán fele a hasonló plasztiklapoknál megszokott átlagos összegnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról