:

Szerző: mz

2000. október 10. 21:38

A Compaq frissítette az OpenVMS-t

A Compaq Computer Corporation ma bemutatott új, továbbfejlesztett OpenVMS szoftvertermékei és jellemzői révén felhasználók milliói felelhetnek meg az e-business környezet által támasztott, magas szintű elvárásoknak és aknázhatják ki az Internet révén elérhető teljesítményt.
A bejelentés középpontjában a Compaq népszerű operációs rendszerének legújabb változata, az OpenVMS V7.3 áll. Az új rendszer továbbfejlesztett megbízhatósági, rendelkezésre állási és méretezhetőségi (RAS) jellemzőkkel, az új GS-sorozatú Compaq AlphaServer rendszereket támogató Galaxy szoftver-architektúra kiegészített verziójával, és számos új e-business termékkel és technológiával rendelkezik. Néhány példa az utóbbiakra:

  • Compaq Secure Web Server V1.0 for OpenVMS Alpha - Apache Web Serverre épülő, nagy teljesítményű, rugalmas web-szerver 128-bites titkosító technológiával, valamennyi sztenderd Apache bővítéssel, valamint Java és Perl scripting-támogatással.
  • Compaq Java 2 Software Development Kit (SDK) Standard Edition v1.2.2 for OpenVMS Alpha - A Sun Microsystems legújabb technológiája révén Java alkalmazások fejlesztését és bevezetését teszi lehetővé az OpenVMS Alpha rendszeren.
  • Compaq Advanced Server V7.3 for OpenVMS Alpha - Windows 2000 kompatibilis, OpenVMS operációs rendszerhez készült nagyvállalati fájl- és nyomtatószerver, amely az OpenVMS fürtözési (clustering) megoldás segítségével nagyfokú rendelkezésre állást biztosító szolgáltatásokhoz nyújt hozzáférést Windows-t futtató asztali gépek számára.
  • Compaq TCP/IP Services V5.1 for OpenVMS - Együttműködést és erőforrás-megosztást biztosít az OpenVMS, UNIX, Windows NT vagy Windows 2000 operációs rendszereket futtató, illetve egyéb, TCP/IP-t és NFS-t támogató rendszerek között.

    [Mmd]

  • Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

    a címlapról

    Hirdetés

    Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

    2024. április 25. 05:41

    A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.