Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 10. 21:23

Az AMD bemutatta többprocesszoros Athlon-alapú munkaállomását

HIRDETÉS

Az AMD a Microprocessor Forum 2000 rendezvényen bemutatott egy számítógépet, amely AMD 760MP chipkészletre épülő alaplapot, DDR SDRAM memóriát és két AMD Athlon processzort tartalmazott. A bemutatón a számítógép 3D Studio Max modellezőszoftvert futtatott, amely szoftver különösen jól ki tudja használni a többprocesszoros számítógépekben rejlő lehetőségeket.

Az AMD 760MP az első olyan chipkészlet, amely képes több Athlon processzor kezelésére. A texasi félvezetőgyártó cég alelnöke, Rich Haye elmondta: "Az AMD kétprocesszoros megoldása révén a rendkívül sikeres Athlon processzor végre eljuthat azokra a vállalati piacokra, amelyek többprocesszoros munkaállomásokat és szervereket igényelnek".

Mint ismeretes, az Athlon által használt EV6 busz egyik legfontosabb előnye az Intel P6/GTL+ protokollal szemben a több processzor hatékony kezelése. Ám mindezidáig nem állt rendelkezésre a megfelelő chipkészlet, ezért az Athlon-ok meglehetősen elnyomott helyzetben voltak a high-end x86 számítógépek piacán. Ám ez az Intel gyengélkedése miatt nagyon hamar megváltozhat, a tervek szerint ugyanis az AMD 760MP lapkakészlet még a jövő év elején megjelenik.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 08:01

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.