:

Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 10. 21:23

Az AMD bemutatta többprocesszoros Athlon-alapú munkaállomását

Az AMD a Microprocessor Forum 2000 rendezvényen bemutatott egy számítógépet, amely AMD 760MP chipkészletre épülő alaplapot, DDR SDRAM memóriát és két AMD Athlon processzort tartalmazott. A bemutatón a számítógép 3D Studio Max modellezőszoftvert futtatott, amely szoftver különösen jól ki tudja használni a többprocesszoros számítógépekben rejlő lehetőségeket.

Az AMD 760MP az első olyan chipkészlet, amely képes több Athlon processzor kezelésére. A texasi félvezetőgyártó cég alelnöke, Rich Haye elmondta: "Az AMD kétprocesszoros megoldása révén a rendkívül sikeres Athlon processzor végre eljuthat azokra a vállalati piacokra, amelyek többprocesszoros munkaállomásokat és szervereket igényelnek".

Mint ismeretes, az Athlon által használt EV6 busz egyik legfontosabb előnye az Intel P6/GTL+ protokollal szemben a több processzor hatékony kezelése. Ám mindezidáig nem állt rendelkezésre a megfelelő chipkészlet, ezért az Athlon-ok meglehetősen elnyomott helyzetben voltak a high-end x86 számítógépek piacán. Ám ez az Intel gyengélkedése miatt nagyon hamar megváltozhat, a tervek szerint ugyanis az AMD 760MP lapkakészlet még a jövő év elején megjelenik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.