Szerző: bzd

2000. október 10. 20:31

Halott Duronok

Szerintem mindenki hallott már eltört, vagy elrepedt FC-PGA és SocketA processzorokról. Ezeknél a processzoroknál ugyanis a mag szinte védtelen, így a hűtőborda felszerelésekor könnyen megsérülhet. A sérülés veszélye különösen a SocketA prociknál nagy. Az AMD emiatt tesz processzorainak sarkaira egy-egy kis szivacskorongot, mert ezek segítségével a hűtőborda jobban felfekszik, így kisebb a mag lesarkazásának a veszélye és a hűtés hatásfoka is jobb lesz (ugyanis nagyon nehéz ferdén felrakni a bordát). Sajnos azonban még így is sikerülhet tönkretenni a processzort, a Gideon Tech oldalán található is pár kép a halálos sebekről.

Ez a veszély az Intel FC-PGA processzoroknál is fenyeget, én itt szivacsból szoktam párnát csinálni a hűtésnek: Levágok egy 5*5 centis szivacsdarabot (az a szivacs a legjobb, amin az alaplapok szoktak csücsülni a dobozukban, mert se nem túl vastagok, se nem túl vékonyak) és a közepéből (ahová majd a procimag kerül) kivágok egy nagyjából 2*2 centis darabot. Ezzel a megoldással csökkenthető a processzor lesarkazásának veszélye. Természetesen a szivacsot lehet egy rézlappal is helyettesíteni, ha nem volt pontatlan a mérésem, akkor az Intel FC-PGA procikon a mag 0.9mm-rel emelkedik ki a processzor műanyaglapjának a síkjából.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról