Szerző: Habók Lilla

2017. március 28. 16:04

BeeSmarter appfejlesztő- és dizájnerverseny várja a jelentkezőket

Nem csak a programozásban szerezhetnek tapasztalatot a BeeSmarter verseny résztvevői, mivel a dizájner csapatok igényléséhez, a szenzorokhoz vagy a tesztkörnyezet megszerzéséhez is kreditekért kell regisztrálni. A lényeg, hogy 24 óra alatt piacilag is értékes mobilalkalmazás prototípusok készüljenek.

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a MOME és a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus- hallgatók Egyesülete a BeeSmarter mobil programozó és app dizájner csapatversenyt. A 24 órás megmérettetésre külön-külön várják a szervezők a középiskolás és az egyetemista alkalmazásfejlesztők, valamint a dizájnerek jelentkezését még április 7-ig. A csapatok három főből állnak, de az ebből a célból létrehozott fórumon mindenki találhat magának társat, ha nincs meg a megfelelő létszám.

Jelentkezés után elődöntő következik április 7-9 között, ahol a programozói verseny résztvevőinek egy megadott specifikáció szerint kell egy alkalmazást készíteniük, majd a verseny ideje alatt folyamatosan fejleszteniük - eközben a felülettervező csapatok is kapnak feladatokat. Az elődöntőből a szervezők kiválasztják a továbbjutókat, akiknek április 22-ig kell határozniuk a részvételről. A döntőre április 29. és május 1. között fog sor kerülni a PPKE ITK épületében, ahol egy alkalmazás prototípusát kell elkészíteni 24 óra alatt a helyszínen. Eközben lehet használni digitális jegyzeteket vagy könyveket, illetve "titkosítatlan adatforgalommal elérhető online tartalmakhoz" is elérést biztosítanak a szervezők, de a külvilág felé kommunikálni semmilyen formában nem lehet.

05:44
 

BeeSmarter #3 - 24 órás Mobil programozó és dizájner csapatverseny (2015)

Még több videó

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A versenyen együtt dolgoznak az alkalmazásfejlesztők és a dizájnerek, de hogy a programozáson kívül az életből vett mintán keresztül másban is tapasztalatot szerezzenek, a csapatoknak licitálni kell a felülettervezők "felbéreléséhez". Kreditekért cserébe lehet hozzájutni továbbá a tesztelőrendszerhez és egyes szenzorokhoz is. Továbbá megeshet, hogy a szervezők szándékosan visszatartanak néhány szenzort, mivel valós környezetben is előfordulhat, hogy a projekteknek osztozni kell az eszközökön.

Tavaly például a drónok köré épült a verseny, amelynek nyertes csapata a háromdimenziós útvonalat tervező alkalmazást készített számukra. A második helyezett pedig olyan appot fejlesztett, amellyel a programozás alapjait tudják a fiatalok elsajátítani. A honlapon korábbi feladatok kiírásairól is lehet tájékozódni a felkészüléshez. A végeredményről és a nyertesekről külön-külön, szakértőkből álló programozó és dizájner zsűri dönt. A szervezők célja, hogy a tapasztalatszerzés mellett a versenyzők a végén lássák az elkészült alkalmazás piaci értékét.

a címlapról