Szerző: Habók Lilla

2017. március 28. 16:04

BeeSmarter appfejlesztő- és dizájnerverseny várja a jelentkezőket

Nem csak a programozásban szerezhetnek tapasztalatot a BeeSmarter verseny résztvevői, mivel a dizájner csapatok igényléséhez, a szenzorokhoz vagy a tesztkörnyezet megszerzéséhez is kreditekért kell regisztrálni. A lényeg, hogy 24 óra alatt piacilag is értékes mobilalkalmazás prototípusok készüljenek.

HIRDETÉS

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a MOME és a Magyar Villamosmérnök- és Informatikus- hallgatók Egyesülete a BeeSmarter mobil programozó és app dizájner csapatversenyt. A 24 órás megmérettetésre külön-külön várják a szervezők a középiskolás és az egyetemista alkalmazásfejlesztők, valamint a dizájnerek jelentkezését még április 7-ig. A csapatok három főből állnak, de az ebből a célból létrehozott fórumon mindenki találhat magának társat, ha nincs meg a megfelelő létszám.

Jelentkezés után elődöntő következik április 7-9 között, ahol a programozói verseny résztvevőinek egy megadott specifikáció szerint kell egy alkalmazást készíteniük, majd a verseny ideje alatt folyamatosan fejleszteniük - eközben a felülettervező csapatok is kapnak feladatokat. Az elődöntőből a szervezők kiválasztják a továbbjutókat, akiknek április 22-ig kell határozniuk a részvételről. A döntőre április 29. és május 1. között fog sor kerülni a PPKE ITK épületében, ahol egy alkalmazás prototípusát kell elkészíteni 24 óra alatt a helyszínen. Eközben lehet használni digitális jegyzeteket vagy könyveket, illetve "titkosítatlan adatforgalommal elérhető online tartalmakhoz" is elérést biztosítanak a szervezők, de a külvilág felé kommunikálni semmilyen formában nem lehet.

05:44
 

BeeSmarter #3 - 24 órás Mobil programozó és dizájner csapatverseny (2015)

Még több videó

A versenyen együtt dolgoznak az alkalmazásfejlesztők és a dizájnerek, de hogy a programozáson kívül az életből vett mintán keresztül másban is tapasztalatot szerezzenek, a csapatoknak licitálni kell a felülettervezők "felbéreléséhez". Kreditekért cserébe lehet hozzájutni továbbá a tesztelőrendszerhez és egyes szenzorokhoz is. Továbbá megeshet, hogy a szervezők szándékosan visszatartanak néhány szenzort, mivel valós környezetben is előfordulhat, hogy a projekteknek osztozni kell az eszközökön.

Tavaly például a drónok köré épült a verseny, amelynek nyertes csapata a háromdimenziós útvonalat tervező alkalmazást készített számukra. A második helyezett pedig olyan appot fejlesztett, amellyel a programozás alapjait tudják a fiatalok elsajátítani. A honlapon korábbi feladatok kiírásairól is lehet tájékozódni a felkészüléshez. A végeredményről és a nyertesekről külön-külön, szakértőkből álló programozó és dizájner zsűri dönt. A szervezők célja, hogy a tapasztalatszerzés mellett a versenyzők a végén lássák az elkészült alkalmazás piaci értékét.

a címlapról

for the win

0

Windowsra is befutott a Flutter

2020. szeptember 24. 11:59

A Google keresztplatformos fejlesztői keretrendszerével - alfa címke alatt - már windowsos alkalmazások is készíthetők.