Szerző: mrsla

2000. október 10. 09:56

C függvénykönyvtár tér-, földmérő stb. programozóknak

A nyáron erősen érdeklődtem , hogyan lehet tetszőleges ponthalmazra például háromszöghálót generálni. A neten való keresgélés során aztán volt szerencsém megismerkedni a Delaunay háromszögekkel, Voronoi nevével, plusz sikerült letöltögetnem különböző programokat stb. Ám , hogy magam kódoljam le mindezt, ahhoz nem igazán találtam eddig semmit.
Ellenben ma átütő sikert értem el, mert megtaláltam a GNU Triangulated Surface Library nevű projectet. Bár még erőteljesen fejleszti Stéphane Popinet, a feature-ök listája már most is nagyon 'finom' :
GTS provides a set of useful functions to deal with 3D surfaces meshed with interconnected triangles including collision detection, multiresolution models, constrained Delaunay triangulations and robust set operations (union, intersection, differences)

Akit érdekel vagy érint a dolog, látogasson el a fejlesztő honlapjára, amelynek a sourceforge.net ad otthont.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról