Szerző: HIRDETÉS

2017. február 2. 20:25

Ígéretes karrierlehetőség a Deutsche Telekom felhőszolgáltatásának üzemeltető csapatában

Az IT Services Hungary (ITSH) látja el a Deutsche Telekom Open Telekom Cloud (OTC) publikus felhőszolgáltatásának üzemeltetését Magyarországról. A folyamatosan bővülő csapatban jelenleg 7 nyitott pozíció vár betöltésre.

Az Open Telekom Cloud a 2016-os CeBIT-en debütált. A pozitív fogadtatás óta a szolgáltatás folyamatosan új elemekkel bővül, jelenleg dolgoznak kollegáink a harmadik nagyobb release  telepítésén és tesztelésén. A termék piaci részesedése is egyre jelentősebb az új funkcióknak köszönhetően.

Az ITSH az OTC teljes körű üzemeltetését végzi: az adatközpontokban lévő meghibásodott hardware-elemek cseréjének koordinációjától kezdve, a meglévő rendszerek üzemben tartásán át egészen az új kiegészítők, komponensek telepítési, konfigurálási és frissítési feladatainak ellátásáig minden a csapat feladatkörébe tartozik. A napi munka során (például hibakeresés, mélyebb vizsgálatok) a beszállító szakembereivel történő együttműködés is színesíti a hétköznapokat. Az említett tevékenységeken túl szakértőink még tervezési és fejlesztési munkákból is kiveszik a részüket.

A felhő alapú technológia jelentős fejlődésen megy keresztül, az erre épülő megoldások térhódításával, növekvő piaci igényekkel találkozunk nap, mint nap. Ezzel párhuzamosan a technológia fejlődése, az új üzemeltetési eljárások, nem csak kihívást, hanem szakmai fejlődési lehetőséget is jelentenek a szakember gárda számára.  Ahogy az OTC Core Team egyik munkatársa fogalmaz: ,,Az ismeretlen az, ami izgalmassá teszi ezt a területet. Nincs bevált út, nincs tuti recept, mindent magunknak kell felderítenünk. A legújabb technológiával dolgozhatunk az informatika egy újabb mérföldkövének a kezdetén. Ezzel a projekttel szakmailag és emberileg is nagyot lehet lépni."

"Az eddig megszerzett tudásunknak minden kis morzsáját használjuk úgy, hogy emellett minden nap tanulunk is. Rengeteg emberrel és kultúrával kerülünk kapcsolatba, ami szintén érdekessé teszi a "szürke hétköznapokat." - mondja az OTC Core Team egyik tagja. "Sem az ITSH, de még a T-Systems sem foglalkozott korábban ezzel a területtel, így nagy kihívás ez mindkét fél számára. Az izgalmat az adja, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb szolgáltatást elérhetővé kell tennünk az ügyfelek számára, természetesen mindezt a lehető legprofibb módon. Izgalmas az is, hogy olyan tudást kell megszereznünk, ami a piacon most még keveseknél van meg."

"Az OTC az élet minden területén kimozdított a komfortzónámból. Sohasem gondoltam volna, hogy fél év alatt egy évnyi munkatapasztalatot lehet szerezni. A fejlődési lehetőségek az egekbe nyúlnak. Csak a kreativitás szabja a határokat." - teszi hozzá.

Kiknek ajánljuk a nyitott pozíciókat?

Elsősorban azoknak, akik rendelkeznek már alapvető Unix- és OpenStack-ismertekkel és hajlandóak ezt magasabb szintre emelni, illetve érdeklődnek egy olyan terület iránt, amely a jövő egyik meghatározó szelete lehet az IT-üzemeltetésben. A projekt jelenlegi fázisában még nem feltétel a beható OpenStack-tapasztalat, a tanulási hajlandóság viszont az. Az ITSH biztosítja, hogy a csapat tagjai ezt a szakértelmet képzéseken és a gyakorlatban elsajátítsák.

Milyen nyitott pozícióink vannak?

 

 

További információk a weblapunkon.

[A IT Services Hungary Kft. megbízásából készített anyag.]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról