:

Szerző: mz

2000. október 9. 18:59

Hitachi: 2 Gbyteos ATA kártya és 128 Mbyteos MultiMediaCard

A Hitachi Semiconductor bejelentette, hogy újabb tagokkal bővítette adattároló eszközeinek sorozatát. A cég új MultiMediaCard Flash memória kártyája 128 Mbyte kapacitású, az új PC-ATA kártya pedig 2 Gbyte tárolására alkalmas.
Mindkét eszköz a Hitachi új 512 Mbit és 1 Gbit kapacitású AND típusú Flash memóriáit használja. A memóriachipek 0,18 mikronos gyártósoron készülnek, illetve alkalmazzák a Multi-Level Cell (MLC) technológiát is, mely kisebb chipméretet, nagyobb kapacitást és az eddigieknél alacsonybb energiafogyasztást tesz lehetővé.
A cég kártyái az iparág leggyorsabb hasonló termékei, olvasási sebességük 14 Mbit/sec, írási sebességük pedig 5 Mbit/sec. A chipek 2,7 - 3,6 voltos tápfeszültséget igényelnek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 04:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.