Szerző: Hlács Ferenc

2017. január 4. 11:30

Európába is jön a Honor 6X

Középszintű vasat, méretes akkut és barátságos árcédulát ígér az új Honor modell, ami a kínai rajt után néhány hónapos késéssel most az öreg kontinensen is napvilágot lát.

Európába és az Egyesült Államokba is érkezik a Huawei Honor almárkájának legújabb modellje, a Kínában már 2016 októberében bemutatkozott Honor 6X. A jellemzően alacsonyabb árkategóriákat célzó, ugyanakkor decens teljesítményt ígérő brand alatt megjelenő legfrissebb készülék tekintélyes, 5,5 hüvelykes kijelzővel érkezik, noha több területen erősen érződik, hogy nem 2017-es telefonról van szó.

A méretes kijelző felbontása Full HD, 403 PPI pixelsűrűséggel, ez standardnak mondható a középkategóriában, mögötte pedig egy Kirin 655 chip zakatol, négy darab 2,1 gigahertzen ketyegő és szintén négy 1,7 gigahertzre állított Cortex-A53 maggal - utóbbi szintén máig elterjedt konfiguráció a középmezőnyben, annak dacára, hogy az A53-as magokról 2012-ben (!) hallhattunk először. A chip mellett modelltől függően 3 gigabájt RAM-ot és 32 gigabájt belső tárhelyet, vagy 4 gigabájt memóriát és 64 gigabájt tárterületet találunk, de microSD-s bővítésre is lehetőség van.

A hátoldalon, ahogy a Huawei keze alól kikerülő újabb modelleken általában, két kamera is figyel, ebben az esetben egy 12 megapixeles és egy 2 megapixeles szenzor, utóbbi itt elsősorban az utólagos fókuszmódosításra ad lehetőséget a fotókon. Az előlapra egy 8 megapixeles kamera jutott. Az USB-C aljzat még nem talált utat az Honor 6X-re, azon egy microUSB csatlakozót találunk (noha az új szabvány már kezd lecsorogni a középszintű telefonokra), cserébe viszont egy egészen derekas, 3340 mAh kapacitású akkumulátor jutott a készülékbe. A repertoárban a hátlapi ujjlenyomat-olvasó is megtalálható.

A középkategória átka, azaz a legfrissebb verzióhoz képest jelentős lemaradásban lévő szoftver sajnos a Honor 6X-et is utolérte, a telefon Andorid 6.0-val a fedélzetén érkezik, noha a vállalat azt ígéri, 2017 második negyedében a készülék megkapja majd az Android 7.0-t, illetve azzal együtt a Huawei saját felhasználói felülete, az EMUI legfrissebb változatát is. Az okostelefonra a gyártó nettó 250 dolláros árcédulát ragasztott.

a címlapról

dualsense

0

Bemutatkozott a PS5 kontrollere

2020. április 8. 12:30

A Sony az elődökhöz képest alaposan átrajzolt vezérlője DualSense néven debütál.