Szerző: xtr

2000. október 8. 16:38

A ''nagy kék''

HIRDETÉS

Persze nem az a bizonyos, hanem az Overclockers Hideout Z3 nevű szerkezete. Bármily hihetetlen, ez egy alumínium blokk. Aki dolgozott már valaha alumíniummal (mondjuk esztergálta), az tudja, hogy bizonyos hő hatására elszíneződik. Az elszíneződés többnyire kékes, de előfordulhat lilás pirosas is. Itt most természetesen nem erről van szó, hisz ilyen homogén módon nem tud a hőtől elszíneződni. Ezt a kék színt valószínűleg valamilyen eloxálás adta az anyagnak. Valamint az alumíniumot szokták ötvözni mindenféle anyaggal, a könnyebb megmunkálás, és a megfelelő tulajdonságok (hővezetés) elérésének az érdekében.

Ezt a remek szerkezetet "vizsgálta be" az overclockers.com. Hűtőképessége is jónak mondható, de itt a lényeg sokkal inkább a kék szín hangulata. Annyira jelképezi Biztos nagyon jól mutat a nyitott vagy ablakos gépekben.
Visszatérve egy kicsit a tesztre, egy Duron 650, 900 MHz-en, 1.89 V-on egy A7V-ben a következő eredményeket produkálta:

OC Hideout "kék": üresjáratban: 44C, prime95 közben: 48C
BE Cooling(csúcstartó): üresjáratban: 37C, prime95 közben: 39C

A rögzítés érdemel még pár szót: Biztos sokszor hallottátok már tőlünk, hogy a 0.18 mikronos magok nagy picik (120 mm~2 alattiak), ezért fontos, hogy a hűtőt a dologra a megfelelő helyen szorítsuk, mert különben billeg rajta, légrés keletkezik, esetleg tönkre is tesszük a procit. Persze a rögzítést nem ők találták ki, de jól megvalósították. Az eredeti.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 05:23

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.