Szerző: Gálffy Csaba

2016. november 23. 10:30

Újra kereskedhet az Arista

Enyhült az Aristára nehezedő nyomás, miután a hatóság úgy döntött, az áttervezett termékekre már nem vonatkozik az importtilalom. A Cisco-Arista szabadalomháborúban ez újabb csatának számít.

Zöld utat kaptak az Arista hálózati eszközei az amerikai vámhatóságtól, így a vállalat újra importálhatja és értékesítheti termékeit az Egyesült Államokban. A termékek az Arista-Cisco szabadalmi per nyomán kerültek feketelistára, vagyis importtilalom hatálya alá, az amerikai nemzetközi kereskedelmi bizottság (ITC) ugyanis úgy találta, hogy azok megsértik a Cisco szellemi tulajdonát. A döntést követően az Arista arra kényszerült, hogy áttervezze a kérdéses eszközöket, ezek az új, módosított modellek kaptak immár zöld utat és engedélyt a behajózásra.

Az ITC júniusban döntött úgy, hogy az Arista termékei három szabadalmat is megsértenek, melyek közül kettő a Cisco VLAN biztonsági megoldásait, egy pedig a routerek távoli konfigurálását lehetővé tévő Sysdb-t védi. A döntés értelmében az Arista nem importálhatta és nem értékesíthette egyetlen switch-ét sem az Egyesült Államokban - legalábbis akkori formájukban nem, amíg a kérdéses technológiákat saját fejlesztésekkel nem helyettesítette. A korlátozás augusztus végén lépett hatályba, miután formálisan az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete is helyben hagyta azt.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

A Cisco nem elégedett a döntéssel, a cég közleménye szerint az Arista által végrehajtott áttervezés csak "egy vékony fátyol, amely elfedi az Arista továbbra is zajló jogsértését." A cég a következő körben a "hagyományos" bíróságon vezet majd revansot, a két cég közötti szabadalmi per várhatóan jövő héten kezdődik a kaliforniai szövetségi bíróságon.

A bejelentés hírére a tőzsde tapsviharban tört ki - illetve ennek megfelelője történt, a papírok árfolyama 87-88 dolláros intervallumból kitört és 94 dollár fölé erősödött.

A gyártók közötti (egy ideje oda-vissza zajló) szabadalmi perről itt írtunk részletesebb összefoglalót.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról