Szerző: Gálffy Csaba

2016. november 23. 10:30

Újra kereskedhet az Arista

Enyhült az Aristára nehezedő nyomás, miután a hatóság úgy döntött, az áttervezett termékekre már nem vonatkozik az importtilalom. A Cisco-Arista szabadalomháborúban ez újabb csatának számít.

Zöld utat kaptak az Arista hálózati eszközei az amerikai vámhatóságtól, így a vállalat újra importálhatja és értékesítheti termékeit az Egyesült Államokban. A termékek az Arista-Cisco szabadalmi per nyomán kerültek feketelistára, vagyis importtilalom hatálya alá, az amerikai nemzetközi kereskedelmi bizottság (ITC) ugyanis úgy találta, hogy azok megsértik a Cisco szellemi tulajdonát. A döntést követően az Arista arra kényszerült, hogy áttervezze a kérdéses eszközöket, ezek az új, módosított modellek kaptak immár zöld utat és engedélyt a behajózásra.

Az ITC júniusban döntött úgy, hogy az Arista termékei három szabadalmat is megsértenek, melyek közül kettő a Cisco VLAN biztonsági megoldásait, egy pedig a routerek távoli konfigurálását lehetővé tévő Sysdb-t védi. A döntés értelmében az Arista nem importálhatta és nem értékesíthette egyetlen switch-ét sem az Egyesült Államokban - legalábbis akkori formájukban nem, amíg a kérdéses technológiákat saját fejlesztésekkel nem helyettesítette. A korlátozás augusztus végén lépett hatályba, miután formálisan az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete is helyben hagyta azt.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Cisco nem elégedett a döntéssel, a cég közleménye szerint az Arista által végrehajtott áttervezés csak "egy vékony fátyol, amely elfedi az Arista továbbra is zajló jogsértését." A cég a következő körben a "hagyományos" bíróságon vezet majd revansot, a két cég közötti szabadalmi per várhatóan jövő héten kezdődik a kaliforniai szövetségi bíróságon.

A bejelentés hírére a tőzsde tapsviharban tört ki - illetve ennek megfelelője történt, a papírok árfolyama 87-88 dolláros intervallumból kitört és 94 dollár fölé erősödött.

A gyártók közötti (egy ideje oda-vissza zajló) szabadalmi perről itt írtunk részletesebb összefoglalót.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról