Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
>> Hibrid felhőtől a konténereken át, egészen a kvantumprogramozásig - 6 klassz téma a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján. <<

Az Arista gondban lehet Amerikában

Voith Hunor, 2016. június 27. 10:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság újra a Cisco javára döntött. Az Arista másodjára maradt alul, és próbálja elkerülni a fájó import- és értékesítési tilalmat.

Másodjára döntött a Cisco javára az amerikai Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság (ITC) abban a szabadalomsértési ügyben, melyet a vállalat 2014 végén indított az Arista ellen. A most már teljes bírói panel így lényegében megerősítette a David P. Shaw bíró által február elején hozott elsődleges döntést: az Arista termékei három Cisco-szabadalmat sértenek meg, melyek közül kettő a Cisco VLAN biztonsági megoldásait, egy pedig a routerek távoli konfigurálását lehetővé tévő Sysdb-t védi.

A döntés értelmében az Arista nem importálhatja és nem értékesítheti egyetlen switch-ét sem az Egyesült Államokban - legalábbis jelen formájukban nem, amíg a kérdéses technológiákat saját fejlesztésekkel nem helyettesíti. A korlátozás augusztus végén léphet hatályba, miután formálisan az Egyesült Államok Kereskedelmi Képviselete is helyben hagyja azt.

A Cisco szerint az Arista megpróbálhatja húzni az időt azzal, hogy Amerikában egy bérgyártóval gyártatja le a behozatali tilalommal sújtott készülékeket, de ehhez a bérgyártónak olyan alkatrészeket kellene importálnia, melyekre szintén vonatkozik az ITC döntése - igaz, alapvetően csak Aristára nézve. Ez az egész viszont egyértelműen csak a korlátozás kiskapukat kihasználó megkerülése lenne, amit az Arista is csak arra lát jónak, hogy esetleg időt nyerjen vele a saját, helyettesítő megoldások kifejlesztésére.

Az Arista közölte, hogy a privát VLAN funkciót egyelőre kiveszi termékeiből, de azt még nem tudni, hogy a Sysdb-vel mihez kezd. A cég ráadásul további elmarasztaló döntésekkel is szembesülhet: augusztusban az előzetes vélemény szerint további két szabadalom megsértését varrhatja a nyakába az ITC, novemberben pedig a Cisco CLI parancsainak és dokumentációjának indokolatlan és nagyarányú átemelése miatt lesz szövetségi bírósági tárgyalás.

Az Arista egyébként már hónapokkal ezelőtt jelezte, hogy a Cisco szabadalmai által védett technológiákat kész sajátjaival helyettesíteni, de erre a mai napig nem került sor. A Cisco szerint az Arista megpróbálja majd egyoldalúan és titokban, egyeztetés nélkül bevizsgáltatni a módosított termékeit. Az Arista részvényárfolyama az ITC második döntése óta közel 10 százalékot esett.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
6 klassz téma, 6 jó előadó a HWSW május 21-i nagy Microsoft Azure meetupján.