Szerző: Hlács Ferenc

2016. november 4. 09:30

Mate 9: megérkezett az új Huawei-óriás

Óriási kijelzővel, kövér akkuval és a cég legújabb csúcsprocesszorával érkezik a Huawei Mate 9. A vállalat legújabb csúcstelefonjánál is megtartotta a dupla hátlapi kamerás konstrukciót.

Bemutatkozott a Huawei őszi csúcstelefonja, ahogy az elmúlt években megszokhattuk, az ünnepekhez közeledve a Mate széria bővült, ezúttal a tiszteletet parancsoló kijelzőméretű Mate 9-cel. A készülék idén a szokottnál jobb esélyekkel indul, hiszen potenciális vásárlóközönsége a Samsung csúfos véget ért Note7 modelljében csalódott felhasználókkal bővül, akik közül sokan inkább más vállalatnál keresnek nagyméretű okostelefont.

Igaz a Mate 9 robusztus, 5,9 hüvelykes panelje érezhetően nagyobb, mint a Note7 vagy a közelmúltban bemutatkozott LG V20 5,7 hüvelykes kijelzője, netán az iPhone 7 Plus 5,5 hüvelykje, közvetlen elődjénél, a Mate 8-nál így is hajszállal (0,1 hüvelykkel) kisebbre sikerült. A Huawei méretben tehát felüllicitálja a riválisokat, a felbontásversenybe ugyanakkor nem száll be, a panelen 1920x1080 pixel sorakozik, ez ekkora méreten 373 PPI-s pixelsűrűségre elég.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az új csúcsmodell másik fontos megkülönböztetőjegye, hogy abban debütál a cég legújabb, saját fejlesztésű mobilprocesszora, a Kirin 960. A Huawei mobilchipjeinek legfrissebb zászlóvivőjében négy darab Cortex-A73 mag található, amelyek órajelét a gyártó 2,4 gigahertzre lőtte be, a kevésbé teljesítményigényes feladatokat pedig ugyancsak négy, 1,8 gigahertzre állított Cortex-A53 mag látja el - a lapka tulajdonságairól annak bejelentésekor részletesen beszámoltunk. A chiphez egy Mali-G71 MP8 GPU társul, továbbá 64 gigabájt, microSD-vel bővíthető belső tárhely és 4 gigabájt RAM.

Ahogy a gyártótól az utóbbi időben a P9 csúcsmodell és a nyáron ékezett Honor 8 kapcsán is megszokhattuk, a hátoldalon már két kamera figyel, igaz itt a szenzorok nem egymás mellett, hanem egymás alatt helyezkednek el. Az alapelv itt is ugyanaz, mint a fenti két modellnél: a fő, 20 megapixeles kamerához egy monokróm, 12 megapixeles változat is társul, amely színszűrők nélkül számottevően több fényt enged be, így magasabb dinamikatartományú fotók lőhetők vele. A konstrukciót a Huawei most optikai képstabilizációval is kiegészítette és a Leica logó sem maradt le a kamerákról. A szenzorpáros alatt a kerek ujjlenyomat-olvasó is változatlanul megtalálható.

Akárcsak a Mate 8-ba, az új modellbe is 4000 mAh kapacitású akkumulátor került, a tekintélyes telep, ahogy arról magunk is meggyőződtünk, az előző modellben kiemelkedően teljesített, úgyhogy szép reményeket fűzünk a Mate 9-hez is. A Mate 9 Andorid 7.0-val a felületén érkezik, az eszköz ára egyelőre nem ismert.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról