Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Kisebb, könnyebb és erősebb Spectre x360 a HP-tól

Hlács Ferenc, 2016. október 13. 09:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Könnyebb és kompaktabb kialakítással, nagyobb akkuval és nem utolsó sorban idei vassal szerelte fel legújabb Spectre x360 hibridjét a HP. Az ígéretes notebookhoz persze prémium árcédula is társul.

Idén sem felejtette el frissíteni Spectre x360 készülékét a HP, míg a hibrid ultrabook az elmúlt években jellemzően inkrementális ráncfelvarrásokat kapott, idén a gyártó a vas mellett a dizájnon is csiszolt. Az alapvető koncepció persze nem változott, Spectre x360 házát és kijelzőjét továbbra is az elmúlt években megismert zsanérok kötik össze, amelyeknek hála a notebook képernyője nevének megfelelően 360 fokban visszahajtható, így a legkülönbözőbb pózokban használható az eszköz.

Az ultrabook szélességéből a HP-nak több mint egy centit sikerült lenyírnia, többek között az "edge-to-edge" néven emlegetett 13,3 hüvelykes, Full HD IPS kijelzőnek hála. A panelt kétoldalt határozottan vékony keret övezi, még ha az első képek alapján nincs is szó annyira keskeny peremekről, mint a pengevékony keretéről elhíresült Dell XPS 13 esetében (utóbbi notebookot korábban mi is górcső alá vettük). A 15 hüvelykes kiadás ezúttal nem kapott frissítést, az marad továbbra is a Skylake generációnál, így aki a nagyobb és UHD felbontású kijelzőre vágyik, egyelőre nem részesül az átrajzolt formatervből.

A Spectre x360 formaterve egyébként kifejezetten letisztult, az eszköz erősen kompakt hatást kelt, többek között a rendelkezésére álló helyet faltól falig kitöltő billentyűzetnek köszönhetően. Az érzésre egy lapáttal a klaviatúra alatt húzódó, terebélyes touchpad is rátesz, amelyhez nem tartoznak fizikai gombok. A gyártó új, minimalista logójával pecsételt eszköz összességében kimondottan elegánsra sikerült, ráadásul úgy, hogy sok riválissal ellentétben nem a MacBooktól merítette a dizájn jó részét.

Ami a vasat illeti, az ultrabook a legújabb, Kaby Lake szériás, U sorozatú Intel Core i5 vagy i7 chippel szerelve vásárolható meg, amelyek mellett Intel HD Graphics 620 grafika dolgozik, továbbá akár 16 gigabájt RAM-mal és 1 terabájtos SSD-vel is felszerelhető. A legvaskosabb pontján kevesebb, mint 14 milliméter vékony eszközön mindjárt két USB Type-C és egy hagyományos USB aljzat is helyet kapott. A méretcsökkenés az eszköz tömegén is nyomot hagyott, az alig 1,29 kilogrammot nyom - a kisebb ház ugyanakkor szerencsére nem volt negatív hatással az akku kapacitására, az ultrabook egy 57,8 Wh-s telepnek ad otthont, ez egy hajszállal még nagyobb is, mint a tavalyi modellben - a cég idén a "legalább 25 százalékkal" jobb üzemidőt ígér mint az elődnél.

Az új Spectre x360-nal a gyártó nem teketóriázik sokat, azt már a napokban megrendelhetővé teszi weboldaláról. Persze ahogy a csúcs-ultrabookoknál lenni szokott, az eszköz ára kifejezetten borsos lett, az nettó 1050 dollárról indul, amely alaposan feltornázható izmosabb konfigurációt választva.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.