Szerző: Gálffy Csaba

2016. szeptember 13. 14:56

Kritikus frissítést kapnak a StorSimple virtuális tömbök

Leállítással járó javítást adott ki saját tárolós rendszeréhez a Microsoft.

HIRDETÉS

Az új, 10.0.10288.0 verziószámú frissítés (v0.3) két hibát javít - vette észre a The Register. Az egyik a biztonsági mentések készítését érinti, bizonyos körülmények között a mentés nem megy végbe sikeresen, a problémát okozó hibát a frissítés javítja. Egy másik hiba az iSCSI-t érinti, a korábbi kiadásban a csatlakozás megszakadt, ha nagy mennyiségű adatot másoltak a tárolóra. Nem javítás, hanem új funkció viszont, hogy az új szoftver immár támogatja a VHD, VHDX, és VMDK formátumú virtuális lemezeket az Azure portálon keresztül.

A javított hibák mellett a Microsoft ismert, de nem javított hibát is jelzett. Ezek között például olyanok szerepelnek, hogyha egy bizonyos adatlemezhez StorSimple virtuális eszközt rendel az üzemeltető, akkor az adatlemez méretét nem szabad változtatni. Amennyiben mégis ezt tenné az üzemeltető, akkor az az eszközön (helyben) tárolt összes adat elvesztéséhez vezet.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

A frissítés telepítéséhez a tárolótömböt újra kell indítani, így értelemszerűen leállást kell ehhez betervezni. Sajnos a két javítás nem retroaktív, a hibát már tapasztaló köteteteket nem orvosolja, így azokról teljes biztonsági mentést, majd teljes visszaállítást kell végezni a frissítés telepítése után.

StorSimple: előre mutatott

A StorSimple tárolócsaládra a Microsoft még az azonos nevű cég felvásárlásával tett szert 2012-ben. Ezek a célgépek rétegzett tárolást biztosítanak, a legmagasabb (vagy legalsóbb) réteg pedig az Azure felhős infrastruktúrája, ide kerülnek a legritkábban elért adatok, a biztonsági mentések, stb. A tárolós családot a Microsoft így "felhős beetetés" stratégia részeként használja, a felhőre támaszkodó, így gyakorlatilag korlátlan kapacitású tárolók az Azure alacsony késleltetésű helyi kiadásának is felfoghatóak, köszönhetően a szoros szoftveres integrációnak. A StorSimple így viszonylag egyszerű és kézzelfogható példája lett a hibrid felhős megoldásoknak, amit illusztrációként azóta is szeret használni a Microsoft.

Ugyan a termékcsalád nem ért el a piacon átütő sikert, az Azure-előfizetésekkel együtt értékesítve (gyakorlatilag szinte ingyen osztogatva) azért számottevő telepített bázist sikerült kiépíteni. A termékcsaládot a Microsoft 2014-ben frissítette immár teljesen saját fejlesztésű modellekkel, tavaly pedig virtuális gép formájában is elérhetővé vált a szoftver.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 16:43

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.