:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. szeptember 9. 11:10

Itthon is megindult a Note7 készülékcsere

Magyarországon is mindenkit Galaxy Note7 csúcsmodelljeinek lecserélésére buzdít a Samsung. A készülékeket a cég akkumulátorhiba miatt hívja vissza, korábban több esetben felrobban telefonokról is érkeztek beszámolók.

Nagyban folyik a Samsung Galaxy Note7 okostelefonjainak visszahívása, a vállalat ennek megfelelően a csúcsmodell magyarországi tulajdonosai számára is tájékoztatást adott ki a készülékcsere pontos menetével kapcsolatban. Ha valakit elkerült volna a koreai gyártó hasra esése, a cég augusztusban kiadott zászlóvivője kapcsán világszerte több felhasználó komoly melegedési problémákról, számos esetben pedig kigyulladó, felrobbanó készülékekről számolt be. A vállalat a bejelentések hatására visszahívta a modellt - az eset azért különösen kellemetlen, mert a Note7-ek az első tesztekben világszerte (köztük nálunk is) kifejezetten pozitív értékeléseket kaptak, a fiaskó ráadásul épp a fő riválisok, azaz legújabb iPhone-ok bemutatása előtt ütött be. Elemzők szerint a visszahívás miatt a Samsung egymilliárd dollártól eshet el.

A vállalat magyar vásárlókat célzó közleménye szerint az érintett viszonteladók, szolgáltatók, illetve maga a Samsung szeptember elején elkezdte felvenni a kapcsolatot azokkal az ügyfelekkel, akik már átvették Note7-üket, hogy tájékoztassa őket a csere kapcsán. A vásárlók az ügyben persze maguk is felkereshetik a kereskedőt, akinél az eszközt vették, hogy minél előbb elindítsák a cserefolyamatot. Az ügyben az érintettek a cég ingyenesen hívható ügyfélszolgálatán, a 06-80-726 7864 számon léphetnek kapcsolatba a Samsunggal.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A gyártó mára hivatalosan is megerősítette, hogy a Note7-malőrt cellahibás akkumulátorok okozták, így papíron egy akkucsere is megoldhatná a problémát, a cég ugyanakkor marad a teljes készülékcsere mellett, amelyet minden vásárlójának erősen javasol is, még akkor is, ha saját Note7-ével nem tapasztalt semmilyen rendellenességet. A vállalat ugyanakkor többi vásárlóját igyekszik megnyugtatni, hogy más modellekben nem fordulhatnak elő a hibás akkuk okozta komplikációk.

Érdemes megfogadni a Samsung tanácsát és a már megvett eszközöket, biztos ami biztos, új modellre cserélni - ha a melegedés eddig nem is jelentkezett, egy esetlegesen magára hagyott, kigyulladó telefon nagyon komoly veszélyt jelenthet, akár lakástüzet is okozhat. A céget közvetlenül az iPhone-rajt előtt nagyon rosszul érinti a fiaskó, nem lenne meglepő, ha sok eddig tétovázó vásárló a hír hallatára inkább az Apple készüléke mellett kötne ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 12:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.