Szerző: Vörös Péter

2000. október 5. 01:22

A Netscape Web-helyét már a Navigator 6-ra kihegyezve tervezte újra az AOL/Netscape

[CNET, TechWeb] A kérdés amelyre oly' sokunk várja a választ az, hogy vajon sikerül-e a verziószám ugráshoz (4.xx-ről 6-ra) méltóan elkészülnie a Web-böngésző úttörő Netscape Communications-nek a Navigator 6-tal? Mindenesetre a cég a közeledő eseményhez méltóan átszervezi Web-helyét, a böngészővel való erős integráció jegyében. Immár nem magában vívja harcát a Netscape a Microsoft ellen: mögöttük áll az AOL is - mi több, maga a Netscape-MS per is egyelőre a Netscape javára áll. Nagy kérdés persze az, hogy az AOL vajon mennyire elkötelezetten áll a Netscape böngésző mögé - vajon a Netscape 6 lesz-e a default az AOL Internet szolgáltatásánál?

Szakértők szerint a végleges változat megjelenése még az idén várható, a végleges béta verzió Netscape 6.0 Preview 3 néven letölthető a cég Web-helyén. Az elemzők nagy része élve temeti a Navigator 6-ot, mondván, hogy szinte senki nem érdeklődik már a Netscape iránt. A Netscape szerint azonban radikális újdonságokat kínál a legendás böngésző 6-os verziója, amelyek közül a legfontosabb a Gecko engine, amely a konkurenciához és a korábbi Netscape termékekhez képest is jelentős sebességnövekedést tesz lehetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról