:

Szerző: Asztalos Olivér

2016. augusztus 22. 13:00

Jön az olcsóbb és kisebb PlayStation 4?

Egy olcsóbb és kisebb PlayStation 4 újrakiadással örvendeztetné meg a konzolrajongókat a Sony, az új játékgép már szeptemberben megjelenthet.

Saját korábbi, illetve konkurensének mintáját követve dobhatja piacra a PlayStation 4 gazdaságosabb kiszerelését a Sony. A fogyókúrás modell valószínűleg a korábbihoz hasonló hardvert jelent kisebb házba szerelve. A WSJ egy elemzőre hivatkozva állítja, hogy a frissített konzol olcsóbb lehet elődjénél, ami új stratégiát jelentene a japán vállalatnál.

Az egyelőre nem szivárgott ki, hogy a PlayStation 4 újrakiadása milyen néven kerülne a polcokra, a Sony korábban slim jelzővel illette konzoljainak hasonló változatait. Az elnevezéssel szemben az új játékgép dizájnja már ismert lehet, a webre felkerült fotó alapján a termék meglehetősen puritán külsőt kapott, látszólag kisebbnek is tűnik a 2013-ban megjelent kiadásnál.

Állítólag ilyen lesz a PlayStation 4 "slim"

A gép belsejében valószínűleg a korábban megismert, AMD tervezésű központi egység kisebb csíkszélességen legyártott verziója található. A konkurens Microsoft ezzel a lépéssel relatíve sokat tudott spórolni, az Xbox One S-ben található központi egység területe 34 százalékkal kisebb lett az Xbox One-ban található processzorénál, ráadásul a tervezők mindezt úgy érték el, hogy a frissített gép már 4K és HDR képessé vált.

Utóbbi két funkció még a PlayStation 4 új verziójában is felbukkanhat, de ahogy az Xboxnál, úgy valószínűleg a Sony konzoljánál is inkább videoanyagokhoz lehetne majd használni a Full HD-nál négyszer több pixel kirajzoló felbontást. 4K-s játékok futtatásához az eddig csak "PlayStation 4K" néven ismert, az elődnél lényegesen erősebb processzort ígérő konzol lehet majd megfelelő.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A ráncfelvarrott modell kiadása logikus, a kisebb területű szilíciumlapka olcsóbban gyártatható, eközben pedig a lapka fogyasztása is csökken. Ezzel nem csak a hűtés, de a tápegység, illetve ezekkel együtt a teljes készülékház mérete is csökkenthető, ami értelemszerűen a gyártási költségekben is megmutatkozik.

A két újdonság bejelentésére valószínűleg nem kell sokat várni, hírek szerint azokról szeptember 7-én lebbenti fel a fátylat a Sony. Két eltérő modellel a japán cég szélesebb piacot fedhet le, ugyanis a PlayStation 4 második kiadásának fogyókúrája állítólag nem csak a készülékházat, de a konzol árcéduláját is elérte, a frissített gép elődjénél olcsóbban kerülhet piacra, ezzel helyet szorítva az erősebb gép érkezésének.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:19

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.