Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 9. 17:11

Egyre inkább terjeszkedik felhőben a Google

A Google egy újabb felhős cég, az Orbitera felvásárlásával bővíti a Google Cloud Platform szolgáltatásait.

Az Orbitera szolgáltatásbolt felvásárlásáról adott hírt a Google Cloud Platform Blogja. Az ötéves startup egy olyan kereskedelmi platformot fejlesztett, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy szoftverszolgáltatásaikat automatizált felületen értékesítsék, a számlázási és értékesítési folyamatok egyszerűsítésével.

A platform használatával a fejlesztőcégek könnyen összekattinthatják, hogy milyen szolgáltatásokra van szükségük, mintha csak egy webshopban vásárolnának. Az Orbitera megoldást tud nyújtani akár a szoftvercsomagok összeállítására, akár a számlázásra vagy az árlisták összerakására - az általuk kínált folyamatok igyekeznek lefedni az értékesítés minden elemét. A skálázható cloud megoldás egyszerre céloz a független szoftver kereskedőkre (ISV), a szolgáltatókra és más IT-disztribútorokra is.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az Orbitera referenciák között szerepel például az Adobe, az Oracle, a Netapp, a CorpInfo és más amerikai cégek. A Google közleménye szerint a platformot több mint 60 000 vállalat használja. A Google-nek nem csak az ügyfélkör bővítése a célja az új vásárlással, hanem a saját felhős szolgáltatásának javítása is. Méghozzá azt szeretnék megkönnyíteni a vállalatok és a kereskedők számára, hogy több cloud szolgáltatást használjanak egyszerre.

Bevásárol a Google

A felvásárlással a Google Cloud Platform egyértelműen az Amazon Web Services cloud szolgáltatásait és bevételeit szeretné utólérni, amit alátámaszt, hogy a Google-nek nem ez az első üzlete mostanában. Egy hónappal ezelőtt az Anvato videóközvetítő platformot vásárolta fel, hogy ezzel médiacégeket vonzzon felhős kínálatába, illetve fejlessze a skálázható felhős médiafeldolgozásra és a kapcsolódó munkamenetekre vonatkozó szolgáltatásait. Három hónapja pedig a Synergyse nevű kis torontoi startupot vette meg, amelynek egyik terméke, hogy segítséget nyújt a Google Apps irodai használatához.

A bevásárlólistának ezzel még biztos nincs vége, mivel a Google köztudottan egyre tovább szeretné bővíteni kínálatát a felhőben. Ennek oka, hogy az Amazonhoz viszonyítva a Google felhős megoldást még mindig viszonylag funkciószegény, ami komolyan szűkíti a megcélozható, "felhősíthető" informatikai rendszerek körét is - ehhez az Orbitera által fejlesztett eszközök behúzása egy jó lépésnek tűnik.

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.