Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Videóközvetítő platformot vásárolt a Google

Hlács Ferenc, 2016. július 11. 16:39
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A keresőóriás az Anvatót kebelezte be, a csapat a Google Cloud Platformhoz csatlakozik.

hirdetés

Megveti a lábát a videóközvetítés piacán a Google, a cég ugyanis bejelentette, bekebelezte a videódisztribúcióval, -szerkesztéssel és -kódolással foglalkozó Anvatót. A felvásárolt cég korántsem kezdő a területen, szoftverplatformját többek között olyan médiaóriások használják, mint a CBS, Univision, MSNBC, Fox Sports, HGTV és az NBCUniversal.

Az Anvato csapata a Google Cloud Platform sorait bővíti majd, de persze nem csak az emberi erőforrásokra fájt a keresőóriás foga, a tervek szerint a cég technológiáját a hatékonyan skálázható felhős médiafeldolgozás, illetve az ahhoz kapcsolódó munkamenetek fejlesztéséhez is felhasználja majd. A vállalat szoftverplatformja egyébként igen kiterjedt funkcionalitást kínál, a felhős videószerkesztésen túl lehetővé teszi például a reklámok beillesztését az élő adásokba, de még az előfizetések, illetve különböző pay-per-view konstrukciók kezelését is támogatja. A szolgáltatások lényegében a tartalomgyártás teljes folyamatát lefedik, a felvételek elkészítésétől, szerkesztésétől a publikáláson át egészen a monetizációig.

A Cloud Platform már most is számos komoly ügyfelet tudhat magáénak a szórakoztatóipar, illetve média területéről, noha egészen idáig csak kisebb szolgáltatáskínálatot tudott számukra biztosítani a Google. Az Anvato felvásárlásával ez megváltozik, az igény szerinti és az élőben közvetített tartalmak mellé is egy sor új megoldást kapnak majd a partnerek. Hogy pontosan mire számíthatnak egyelőre nem tudni, a Google a következő hónapokban további részletekkel szolgál majd.

A felek nem árulták el, mekkora összegért cserélt gazdát az Anvato, a TechCrunch adatai szerinta cég 2007-es indulása óta 2,55 millió dollár tőkét gyűjtött össze. A Google-nek már időszerű volt stabilabb pozíciót kialakítani a területen, miután azon az Azure Media Services szolgáltatásával a rivális Microsoft, illetve az Amazon is fenyegetést jelent, utóbbi saját médiaszolgáltatásai mellett egyben az Anvato portfóliójához igen hasonló megoldásokkal házaló Elemental tulajdonosa is.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.