Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 11. 16:39

Videóközvetítő platformot vásárolt a Google

A keresőóriás az Anvatót kebelezte be, a csapat a Google Cloud Platformhoz csatlakozik.

Megveti a lábát a videóközvetítés piacán a Google, a cég ugyanis bejelentette, bekebelezte a videódisztribúcióval, -szerkesztéssel és -kódolással foglalkozó Anvatót. A felvásárolt cég korántsem kezdő a területen, szoftverplatformját többek között olyan médiaóriások használják, mint a CBS, Univision, MSNBC, Fox Sports, HGTV és az NBCUniversal.

Az Anvato csapata a Google Cloud Platform sorait bővíti majd, de persze nem csak az emberi erőforrásokra fájt a keresőóriás foga, a tervek szerint a cég technológiáját a hatékonyan skálázható felhős médiafeldolgozás, illetve az ahhoz kapcsolódó munkamenetek fejlesztéséhez is felhasználja majd. A vállalat szoftverplatformja egyébként igen kiterjedt funkcionalitást kínál, a felhős videószerkesztésen túl lehetővé teszi például a reklámok beillesztését az élő adásokba, de még az előfizetések, illetve különböző pay-per-view konstrukciók kezelését is támogatja. A szolgáltatások lényegében a tartalomgyártás teljes folyamatát lefedik, a felvételek elkészítésétől, szerkesztésétől a publikáláson át egészen a monetizációig.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Cloud Platform már most is számos komoly ügyfelet tudhat magáénak a szórakoztatóipar, illetve média területéről, noha egészen idáig csak kisebb szolgáltatáskínálatot tudott számukra biztosítani a Google. Az Anvato felvásárlásával ez megváltozik, az igény szerinti és az élőben közvetített tartalmak mellé is egy sor új megoldást kapnak majd a partnerek. Hogy pontosan mire számíthatnak egyelőre nem tudni, a Google a következő hónapokban további részletekkel szolgál majd.

A felek nem árulták el, mekkora összegért cserélt gazdát az Anvato, a TechCrunch adatai szerinta cég 2007-es indulása óta 2,55 millió dollár tőkét gyűjtött össze. A Google-nek már időszerű volt stabilabb pozíciót kialakítani a területen, miután azon az Azure Media Services szolgáltatásával a rivális Microsoft, illetve az Amazon is fenyegetést jelent, utóbbi saját médiaszolgáltatásai mellett egyben az Anvato portfóliójához igen hasonló megoldásokkal házaló Elemental tulajdonosa is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról