Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

Pehelysúlyú MDM-mel jelentkezett a VMware

Gálffy Csaba, 2016. augusztus 04. 10:44
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Megfizethető, kimondottan a kkv-k igényeit szem előtt tartó kiadást hozott létre AirWatch mobileszköz-menedzsment rendszerrel állt elő a VMware.

hirdetés

Kicsit butább, sokkal olcsóbb - így jellemezhetnénk a VMware új szolgáltatását, a mobileszköz-menedzsmentre (MDM) használható AirWatch Expresst. Ezt kimondottan olyan cégek számára fejlesztette a cég, amelyek parányi (vagy nem is létező) belsős IT-csapattal rendelkeznek, így a szolgáltatáscsomagba bekerült minden, ami a rendszer üzemeltetéséhez szükséges.

A névnek megfelelően az AirWatch Express osztozik a "nagy" AirWatch műszaki alapjain, ezt még 2014 januárjában vásárolta fel a VMware. Az alapokra azonban a cég húzott egy egyszerűbb felületet, ami könnyebb kezelhetőséget és persze kevesebb funkciót kínál.

Az AirWatch Express felkonfigurálása csak percekbe kerül, és minden előzetes gyakorlat nélkül is elvégezhető - legalábbis a VMware ígérete szerint. Ehhez bizonyos sémákat ("blueprints") kell létrehozni, amelyek az egyes appokhoz rendelhetők, ezek tartalmazzák a jogosultságokat, biztonsági beállításokat. Ez eléggé rugalmas ahhoz, hogy különböző felhasználói csoportokhoz, csapatokhoz eltérő jogosultsági szintek is beállíthatóak vele.

A funkciólistán olyan alap MDM-funkciók vannak, mint a céges appok automatizált telepítése, vagyis központilag leküldhetőek a céges eszközökre az alkalmazások. Van konfigurálható céges email, távoli eszköztörlés (remote wipe), kikényszeríthető háttértár-titkosítás, és persze céges Active Directory-integráció lehetősége is adott. Emellett elérhető részletes eszközleltár, és felhős rendszer révén az új operációs rendszer kiadások támogatása is automatikusan megérkezik hozzá, a vásárlónak nem kell frissítenie semmit.

A rendszer eszközönként 2,5 dollárért igényelhető, ami lényegesen alacsonyabb, mint a teljes AirWatch 6,33 dolláros havi előfizetési díja, ezért cserébe le kell mondani a cizelláltabb beállításokról és rugalmasságról. A nagy tesóhoz hasonlóan az AirWatch az iOS, Android és Windows 10 Mobile mobileszközöket támogatja, de windowsos és macOS-t futtató PC-k is hozzáadhatóak a rendszerhez.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.