Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 13. 13:36

Zenfone 3 Deluxe: itt az első Snapdragon 821-es okostelefon

Két nappal a processzor bejelentése után már meg is érkezett az első, Qualcomm Snapdragon 821 lapkával szerelt csúcstelefon, az ASUS gondozásában. A készülék jelenleg a legerősebb a piacon, de valószínűleg nem kell sokat várni a trónkövetelőkre.

Még ki sem hűltek a nyomdák a Qualcomm legújabb, felturbózott csúcsprocesszorának bejelentése után, máris itt az első okostelefon, amely a lapkával felszerelve érkezik. A napokban leleplezett Snapdragon 821-re az ASUS csapott le leggyorsabban, az a Zenfone 3 Deluxe készülékben talált először otthonra. Az eddigi csúcstartó Snapdragon 820-hoz képest a Qualcomm szerint az utód feljebb húzott órajelei nagyjából 10 százalékos teljesítménynövekedést ígérnek - jelenleg tehát (papíron legalábbis) a legújabb Zenfone-é a legerősebb vas az okostelefon-piacon, azzal együtt is, hogy a Snapdragon 821 nem hoz alapvető dizájnváltást.

A csúcsprocesszor mellett a gyártó tárhely területén sem fogta vissza magát, a készülék legütősebb konfigurációja tekintélyes, 6 gigabájt RAM-ot és 256 gigabájt belső tárhelyet kapott. Talán az 5,7 hüvelykes Full HD kijelző lóg csak ki kissé a sorból, hasonló hardver mellett inkább egy Quad HD-s szörnyetegre számítanánk, ugyanakkor a 386 PPI-s pixelsűrűségű Super AMOLED panel részletességére sem valószínű, hogy sokan panaszkodnának. Vélhetően itt próbált valamelyest spórolni a cég, hogy az izmos hardver ne tolja fel túl magasra a készülék árát.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A hátoldalon egy 23 megapixeles, optikai képstabilizációval kiegészített kamera ül, amelyhez a vállalat elképesztő, 0,03 másodperces fókuszidőt ígér. Az előlapra egy 8 megapixeles szenzor került, a hátoldali kamera alatt pedig egy ujjlenyomat-olvasó is helyet kapott. Az eszköz alján az idei trendeknek megfelelően már USB-C aljzat található, amelyen keresztül az ASUS szerint 39 perc alatt tölthetjük fel 60 százalékra a készülék 3000 mAh kapacitású akkumulátorát. A Zenfone 3 Deluxe-ból két szerényebb változat is megjelenik, mezei Snapdragon 820-szal felszerelve, ezek egyike 6 gigabájt RAM-ot és 64 gigabájt belső tárhelyet, a másik pedig 4 gigabájt memóriát és 32 gigabájt tárterületet kap - más tekintetben nem különböznek a csúcsmodelltől.

Az ASUS a vas mellett a dizájnra is büszke, a fémházas Zenfone 3 Deluxe hátoldalát ugyanis nem törik meg a a számos gyártó termékeiből ismert, antennákat fedő műanyag csíkok, egyetlen, egybefüggő fémházról van szó, teljesen láthatatlan antennákkal. Noha jelenleg jó eséllyel a Snapdragon 821-es Zenfone 3 Deluxe a legerősebb a piacon (bár benchmarkok híján ez nem mondható biztosra), a következő hetekben-hónapokban egész biztosan elkezdenek majd felbukkanni az új csúcsprocesszorral szerelt vetélytársak. Hazánkban a legizmosabb Zenfone 3 várhatóan októberben érkezik meg, egyelőre ismeretlen áron. Hongkongban már augusztusban megjelenik a készülék, ott 780 dollár környékén lesz kapható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról