Szerző: Hlács Ferenc

2016. július 1. 11:45

Nougat néven rajtol az Android 7.0

Az eddig csak Andorid N-ként ismert rendszer átesett a keresztelőn, a stabil változat még nyáron jöhet.

Végre hivatalos nevet kapott az Android N, a Google mobil operációs rendszereitől megismert édességek sora ezúttal a Nougattal bővül. A keresőóriás idei fejlesztői konferenciáján jelentette be, szavazásra bocsátja a rendszer idei verziójának elnevezését - legalábbis részben, a cég ugyanis a voksoktól függetlenül fenntartotta magának a jogot az eltérő névválasztásra, a "Namey McNameface" kaliberű, könnyen internetes mémlavinát indító kezdeményezések elkerülése végett.

A vállalat egyébként valószínűleg élt is ezzel a joggal, a közösségi oldalakon ugyanis a Nutella tűnt népszerűbb választásnak, ez ugyanakkor vélhetően jogi oldalon túl sok plusz feladat elé állította a céget - igaz ezekkel a 4.4-es KitKatnél is megbirkózott. A Nougat győzelmét a Google Twitteren jelentette be. A rendszer továbbá végre verziószámot is kapott, immár hivatalosan is Android 7.0-ról beszélhetünk.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

A rendszert a Google egyébként idén a szokottnál korábban, már jóval fejlesztői konferenciája előtt, március 10-én bemutatta, azóta a szoftverről és annak újdonságairól többször is megemlékeztünk. A Nougat a teljesítmény, a biztonság és a UI területén is ígér újdonságokat, utóbbiban a leglátványosabbak a valószínűleg az új, többablakos multitasking megoldások lesznek, noha az év elején felvázolt, az asztali rendszerekből ismerős, szabadon mozgó ablakokra egyelőre úgy tűnik várni kell.

Érdekesség egyébként, hogy a Nougattal párhuzamosan bejelentett, legfontosabb új funkciókhoz nem lesz szükség a rendszer legújabb verziójára, azokat a cég Google Play Services platformon keresztül teszi elérhetővé, ilyen például a weboldalak és alkalmazások határát elmosó Instant Apps, amely egészen az Android 4.1-ig visszamenőleg elérhető lesz. A Nougat legutóbbi béta címkés verzióját a támogatott eszközzel rendelkezők már letölthetik és kipróbálhatják, ehhez az Android fejlesztői oldalára kell ellátogatni.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.