Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 26. 15:31

Három mobilplatformtól is búcsúzik a PayPal

A Windows Phone, BlackBerry és Fire OS felhasználók sem kapják meg a PayPal mobilalkalmazásának legújabb verzióját, júniustól pedig a három platformon az app korábbi kiadása sem működik majd tovább.

Nagytakarítást tart a PayPal, az online fizetési szolgáltatás több platformról is végleg kivonja mobilalkalmazását, így rövidesen csak a két legnagyobb mobil operációs rendszeren, iOS-en és Androidon lesz elérhető. A vállalat szerint azért van szükség a lépésre, hogy az egyre vékonyodó felhasználói bázissal rendelkező rendszerekre készült szoftverektől átcsoportosíthassa erőforrásait a nagyobb platformokra, hogy azokon a lehető legjobb felhasználói élményt biztosíthassa.

A döntés értelmében a PayPal a Windows Phone-nak, BlackBerrynek, illetve az Amazon Fire OS-nek is búcsút int, ami talán a blackberryseknek fog a legkevésbé fájni, hiszen a BBM-en keresztül továbbra is lehetőségük lesz peer-to-peer pénzküldésre a PayPal segítségével, ráadásul az alkalmazás eleve csak maroknyi országban volt elérhető. Az Outlook.com felhasználóinak sincs okuk aggodalomra, a PayPal beépülőjével emailfiókjukból továbbra is indíthatnak pénzküldést. Az nem egészen világos, hogy a cég miért szünteti meg Fire OS-es appját is, hiszen az Amazon rendszere az Android egy forkolt verziója, vagyis lényegében ugyanazok az alkalmazások futnak rajta, mint a Google-féle, "hagyományos" Androidon.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x)

A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

AWS Generatív AI: apró tanmesék az ötletes felhasználásra (x) A generatív AI gyorsan turbózza fel a vállalati folyamatokat, az elburjánzó dokumetumoktól egészen a repetitív fejlesztői feladatok kigyomlálásáig.

A PayPal mobilos weboldala természetesen mindegyik platformon változatlanul igénybe vehető lesz, erről a számlák kezelésére és tranzakciók lebonyolítására is van lehetőség. A vállalat alkalmazása jelenleg a 4.0.3 vagy frissebb verziószámú Androidon, illetve az iOS 8.1-es, illetve újabb verzióin érhető el. Az app legutóbbi, 6.0-s változata már nem érkezik meg a fenti platformokra, a cég szerint továbbá június 30-tól azokon a szoftver korábbi kiadásai sem működnek majd tovább.

A vállalat csütörtökön egy közleményben számolt be az appok nyugdíjazásáról, ami igazából nem mondható túl meglepő lépésnek, egyszerűen követi az okostelefon-piac változásait. Legutóbbi csúcsmodelljével már a BlackBerry is Androidra váltott, és ha hivatalosan nem is intett búcsút saját rendszerének, lényegében biztosra vehető, hogy az már nem tűnik fel új telefonon. A Windows Phone felhasználói bázisának elvékonyodását valószínűleg senkinek nem kell ecsetelni, azok nagy részük a Google rendszeréhez pártolt át - emellett úgy látszik az Amazon sem ér meg több erőfeszítést a cégnek, még akkor sem, ha csak minimális befektetésről van szó.

Az elmúlt hetekben egyébként ez már a PayPal második nagyobb kaliberű bejelentése, a cég nemrég szigorított közösségi finanszírozásra vonatkozó irányelvein.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról