:

Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 20. 11:39

A Play Store-ba is érkezik a családi tartalommegosztás

Hatan osztozhatnak július 2-ától a Google Play Store-ban vásárolt tartalmakon, a szolgálatatás hamarosan rajtoló Family Sharing opciója segítségével.

Nem lőtt el minden újdonságot fejlesztői konferenciájának első napján a Google: a vállalat nyáron új szolgáltatással bővíti alkalmazásboltját, amelyben a vásárolt appokat rövidesen családi konstrukcióban is igénybe lehet majd venni, akárcsak a rivális iOS-en. A bevezetés előtt álló újítást az Android Police szúrta ki, a keresőóriás nem sokkal a Google I/O előtt közzétett, fejlesztői dokumentációjában.

A hamarosan rajtoló Family Library, vagy Családi könyvtár névre hallgató megoldás segítségével a - megbízhatónak ítélt - családtagok megoszthatják egymás között a Play Store-ban vásárolt tartalmakat. Ez nem csak a fizetős alkalmazásokat jelenti, a megvett könyvek, zenék és filmek is elérhetők lesznek a résztvevő családtagok között, noha bizonyos megkötések mellett, a videókat például egyszerre csak egy eszközön lesz lehetőség streamelni. A Family Library keretei között összesen maximum hat felhasználó oszthat meg egymás között tartalmakat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Google vonatkozó dokumentációja szerint a családi megosztás idén július 2-ától lesz elérhető, ettől fogva az alapértelmezetten be lesz kapcsolva minden fizetős alkalmazásnál, a vállalat továbbá a fejlesztőknek azt javasolja, azt tegyék elérhetővé korábban közzétett szoftvereiknél is - érdemes azonban észben tartani, hogy ha egy fejlesztő valamelyik alkalmazását egyszer elérhetővé teszi a Family Libraryben, nincs visszaút, a döntés végleges, nem visszavonható.

A családi megosztás lehetősége egyébként nem most tűnik fel először, az Android Police áprilisban a Play Movies alkalmazáshoz tartozó APK-ban is talált a szolgáltatás megjelenésére utaló egyértelmű jeleket, sőt a Play Booksnál már a februári verzióban is feltűntek. A funkció bevezetése logikus, bár kissé megkésett lépés a Google részéről, hiszen az Apple eszközein a Family Sharingen keresztül hasonlóra már jó ideje lehetőség van. A családi megosztás lehetőségének a Google I/O-n bejelentett Home otthoni központi egység megjelenésével még nagyobb jelentősége lesz, hiszen a hangvezérelt eszköz (legalábbis kezdetben) csak egy Google fiókot kezel, a Family Librarynak hála azonban így az egész család tartalmai elérhetők lesznek vele.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.