Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 20. 11:39

A Play Store-ba is érkezik a családi tartalommegosztás

Hatan osztozhatnak július 2-ától a Google Play Store-ban vásárolt tartalmakon, a szolgálatatás hamarosan rajtoló Family Sharing opciója segítségével.

Nem lőtt el minden újdonságot fejlesztői konferenciájának első napján a Google: a vállalat nyáron új szolgáltatással bővíti alkalmazásboltját, amelyben a vásárolt appokat rövidesen családi konstrukcióban is igénybe lehet majd venni, akárcsak a rivális iOS-en. A bevezetés előtt álló újítást az Android Police szúrta ki, a keresőóriás nem sokkal a Google I/O előtt közzétett, fejlesztői dokumentációjában.

A hamarosan rajtoló Family Library, vagy Családi könyvtár névre hallgató megoldás segítségével a - megbízhatónak ítélt - családtagok megoszthatják egymás között a Play Store-ban vásárolt tartalmakat. Ez nem csak a fizetős alkalmazásokat jelenti, a megvett könyvek, zenék és filmek is elérhetők lesznek a résztvevő családtagok között, noha bizonyos megkötések mellett, a videókat például egyszerre csak egy eszközön lesz lehetőség streamelni. A Family Library keretei között összesen maximum hat felhasználó oszthat meg egymás között tartalmakat.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A Google vonatkozó dokumentációja szerint a családi megosztás idén július 2-ától lesz elérhető, ettől fogva az alapértelmezetten be lesz kapcsolva minden fizetős alkalmazásnál, a vállalat továbbá a fejlesztőknek azt javasolja, azt tegyék elérhetővé korábban közzétett szoftvereiknél is - érdemes azonban észben tartani, hogy ha egy fejlesztő valamelyik alkalmazását egyszer elérhetővé teszi a Family Libraryben, nincs visszaút, a döntés végleges, nem visszavonható.

A családi megosztás lehetősége egyébként nem most tűnik fel először, az Android Police áprilisban a Play Movies alkalmazáshoz tartozó APK-ban is talált a szolgáltatás megjelenésére utaló egyértelmű jeleket, sőt a Play Booksnál már a februári verzióban is feltűntek. A funkció bevezetése logikus, bár kissé megkésett lépés a Google részéről, hiszen az Apple eszközein a Family Sharingen keresztül hasonlóra már jó ideje lehetőség van. A családi megosztás lehetőségének a Google I/O-n bejelentett Home otthoni központi egység megjelenésével még nagyobb jelentősége lesz, hiszen a hangvezérelt eszköz (legalábbis kezdetben) csak egy Google fiókot kezel, a Family Librarynak hála azonban így az egész család tartalmai elérhetők lesznek vele.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról