Szerző: Hlács Ferenc

2016. május 12. 11:57

Búcsúzik a Sunrise Calendar

Bezárja a Sunrise Calendart a Microsoft, a népszerű naptáralkalmazásból megismert funkciók rövidesen az Outlook naptárjában bukkannak fel.

Utolsó nyara elé néz a Sunrise Calendar, a Microsoft által felvásárolt, népszerű naptárapp idén augusztus végén végleg lehúzza a rolót, legénységét a vállalat pedig immár teljes mértékben átcsoportosítja az iOS-es, illetve androidos Outlook csapatához. Az alkalmazásboltokból már a következő néhány napban eltűnik a szoftver, augusztus 31-től pedig a telepített Sunrise alkalmazások sem működnek majd tovább.

A Microsoft tavaly februárban, 100 millió dollárt meghaladó összegért vásárolta fel az Android, iOS és OS X platformokon is elérhető naptárappot, már ekkor sejthető volt, hogy a bekebelezett fejlesztőcsapat képességeit saját termékeiben igyekszik majd felhasználni - noha ekkor a vállalat még nem beszélt a Sunrise leállításáról. Az appból megismert funkciók a következő hónapokban, nem meglepő módon a mobilos Outlook naptárjába költöznek át, beleértve az eseményikonokat, illetve az "interesting calendars" vagy "érdekes naptárak" funkciókat is. Utóbbi az app egyik különösen népszerű képessége, azzal a felhasználók több mint 25 ezer, különböző eseményeket, ünnepeket vagy akár sportcsapatokra vonatkozó fontos időpontokat tartalmazó naptár között böngészhetnek, illetve adhatják azokat saját naptárjukhoz.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x)

Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

Docker és Terraform képzésekkel indul a tavaszt! (x) Április 19-20-án 12 órás online, alapozó képzéseket indít a HWSW.

A redmondi cég egyébként az utóbbi időben elég komoly bevásárlókörutat járt be a mobilos szolgáltatások területén, a Sunrise Calendar mellett az elmúlt két évben az Acompli emailappot, a Wunderlist teendőkezelőt és a SwiftKey billentyűzetappot is akvirálta. Látható, hogy a Microsoft gőzerővel igyekszik bebetonozni szerepét a mobilos szolgáltatások piacán, ehhez pedig egyre vékonyodó jelenlétű operációs rendszere helyett inkább számos platformon elérhető alkalmazásait helyezi előtérbe.

A Sunrise felhasználói tehát még nagyjából három és fél hónapig vehetik igénybe az appot, Androidon, iOS-en és OS X-en egyaránt, ezután az abból megismert funkciókért az Outlookra kell majd váltaniuk.

a címlapról