Szerző: Voith Hunor

2015. június 2. 13:30

Wunderlist erősíti a mobilos Office-t

Tovább folytatja akvizíciók útján történő multiplatform terjeszkedését a Microsoft. A The Wall Street Journal belsős információi szerint a redmondi vállalat most az iOS-en és Androidon is népszerű Wunderlist tennivalók appot és az azt fejlesztő német 6Wunderkindert vásárolja fel, 100 és 200 millió dollár közötti összegért.

Fél év alatt már a harmadik nagyon népszerű, több platformot támogató irodai funkciókat kezelő mobilalkalmazást és a mögötte álló fejlesztőcéget vásárolja fel a Microsoft. A redmondi cég tavaly év végén az Acomplit vette meg és gyúrta át mobilos Outlookká, néhány hónapra rá pedig a Sunrise Calendar naptárappot, ami továbbra is saját név alatt elérhető. A The Wall Street Journal (WSJ) belsős forrásokra hivatkozva azt írja, a legújabb szerzemény a német 6Wunderkinder által fejlesztett, az előző két alkalmazáshoz hasonlóan szintén iOS-en és Androidon egyaránt elérhető tennivalók app, a Wunderlist.

A lépés tökéletesen illeszkedik a Microsoft mobilos stratégiájába: saját fejlesztésű illetve akvizíció útján megszerzett irodai alkalmazásokkal elfoglalni az értékes területet a konkurens mobilplatformokon. A cég új stratégiája szerint nem alapoktól kezd neki egy-egy sikeres androidos vagy iOS-es irodai alkalmazás kifejlesztésébe, hanem egyszerűen megvásárolja az egyik legnépszerűbbet a piacon. A felvásárlás persze drága, de a Microsoftnak több pénze van, mint ideje: egy Wunderlisthez vagy Sunrise-hoz hasonló app kifejlesztése, felfuttatása és a felhasználói bázis kiépítése sokéves megfeszített munkát igényel.

01:17
 

Wunderlist - The home of the world's lists

Még több videó

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Ha "a szolgáltatás az új platform" paradigmában gondolkodunk – ahogy ezt láthatóan a Microsoft is teszi – a vállalat jó úton jár, hogy a mobileszközök többségén jelen legyen valamilyen produktivitás appal és szolgáltatással, függetlenül, hogy azokon Windows, iOS vagy Android fut. Az ismert „Microsoft loves Linux” mondást kis módosítással a cég nemsokára az Androidhoz és az iOS-hez is társíthatja. Míg a Google és az iOS számára a platformexkluzív appok és szolgáltatások előnyt jelentenek, a Microsoftnak a kis felhasználói bázis miatt pont az ellenkező stratégia hozhat – és a jelek szerint hoz is – eredményt.

A vételárról nincs pontosabb információ, a WSJ forrásai 100 és 200 millió dollár közötti összegre teszik az üzlet értékét. Belsős források az Acompli és a Sunrise esetében is hasonló nagyságrendet emlegettek, a hasonló népszerűség és a működő előfizetéses modell (5 dollár havonta vagy 50 dollár évente) miatt ez az árszint hihetőnek tűnik. Érdekesség, hogy a Wunderlist és a Sunrise Calendar néhány hete szorosabbra fonta a szálakat és a két app képes egymással együttműködni (listákat, bejegyzéseket, határidős tennivalókat megosztani).

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról