:

Szerző: surmo

2000. október 3. 13:10

DGA bugfix

Nagy örömmel jelentették be hozzáértőbb körök, hogy a hírhedt - és sok embert igen idegesítő - DGA egér-bugot kijavították a 4-es XFree86 CVS fában. A Loki Quake3 newsgroupjából kivadászott xf86xinput.c-t építették bele a CVS-be, és a tervek szerint a 4.0.2-es hivatalos kiadásban is szerepelni fog. A dolog szépséghibája - bár a végeredmény szempontjából lényegtelen -, hogy ha az X fejlesztőgárdáján múlt volna, talán sohasem javították volna ki, mivel az ő álláspontjuk szerint nem volt hiba, nem volt mit kijavítani. Ahogy a linux alatt játékokkal foglalkozó emberek száma nő, egyre többek életét keseríti meg a programozáshoz remekül értő, de a munkájuk eredményét komolyabban nem tesztelő fejlesztők tevékenysége. Remélhetőleg a programozók is tanulnak az esetből, és a jövőben ilyen vitás kérdések nem merülnek majd fel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 02:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.