Szerző: surmo

2000. október 3. 11:55

NVidia 0.9-5 vs Detonator 3

HIRDETÉS

A meglehetősen híres Tom's Hardware oldalain megjelent egy összehasonlítás az NVidia 0.9-5-ös linuxos driveréről és a Win2000 alatt működő Detonator 3-ról. Szokás szerint elég hosszú bevezető és egyéb leírás van hozzá, mielőtt ismertetné a teszteredményeket. Egy kis - tényszerű - Win-Linux-összehasonlítás után részletesen indokol, hogy más gyártók kártyái miért nem szerepelnek a tesztben: ennek elsődleges oka a megfelelő meghajtóprogramok hiánya (még mindig!). A cikk nagyon részletes, mind Athlon, mind PIII processzor szerepel benne, a grafikonok pedig tíznél több oldalon keresztül vannak részletezve és indokolva. A Q3-as tesztekben a linux elmaradása csak 1-2%, SPECviewperf esetén már több, sokszor 10-20% is. Jól látszik, hogy a Detonator 3 windowsos változatán sokkal többet javítottak, mint linuxos társán. Ennek ellenére a teszt nagyon jó kiindulási alap videokártya választása előtt: az NVidia továbbra is egyértelműen vezet a Linux támogatásában, a kérdés leginkább csak az, hogy melyik kártyájukat érdemes választani.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 07:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.