Szerző: Hlács Ferenc

2016. április 18. 17:00:00

Itthon is belevág a felújítottkonzol-bizniszbe a Microsoft

Kedvezményes áron adja felújított konzoljait a Microsoft, már Magyarországon is. A "refurbished" Xbox One modellek több viszonteladónál is kaphatók, áruk régebbi játékgépek beszámításával tovább csökkenthető.

Most érdemes a megunt konzolokat Xbox One-ra cserélni: a Microsoft a leharcolt készülékekért kifejezetten kedvező áron adja legújabb játékgépét, pontosabban annak gyárilag felújított (refurbished) verzióit. Ez az óriáscégek részéről tőlünk nyugatabbra bevett gyakorlatnak számít, itthon azonban ez az első hasonló promóció a Microsoft részéről.

A kiöregedett masinákért a vállalat kétféle konzolcsomagot ajánl fel kedvezményes áron, mindkettőben megtalálható egy matt fekete, teljesen felújított, 500 gigabájtos háttértárral szerelt Xbox One konzol, egy teljesen új, sosem használt fekete, vezeték nélküli Xbox One kontroller, HDMI kábel és egy szintén vadonatúj külső tápegység, tápkábellel együtt - mindezeken túl egy két hetes Xbox Live Gold kódkártya is jár a csomagokhoz. A nagyobb pakkban továbbá egy felújított Kinect szenzor is helyet kapott.

A "felújított" címke dacára a Microsoft szerint a konzolok teljesítménye megegyezik az újonnan vásárolt modellekével, azok belsőségeiben semmilyen elétérés nincs. Az eszközök borításának nagy része teljesen új, beleértve a felső és elülső műanyag paneleket, így nem kell esztétikai hibáktól tartani - legfeljebb az oldalsó és alsó elemeken lehetnek apróbb karcok, ezeket a cég aszerint cserélte vagy tartotta meg, hogy beérkezéskor milyen állapotban voltak. Minden más tekintetben, beleértve a működést is, a refurbished modellek megegyeznek az új készülékekkel.

A Microsoft egy év gyártói garanciát ad az így vásárolt termékekre, persze a kötelező két éves termékszavatosság mellett. A kiszerelést az érdeklődők az 576 Kbyte, Gameshop, Konzolvilág, Konzolok Szervize, Videójátékbolt és a Media Markt üzletekben kereshetnek. Az egyes kereskedőknél a fenti csomagokhoz több esetben egyéb akciós kiegészítők is vásárolhatók. Hogy a régi konzolok beszámításával pontosan mekkora kedvezmények szerezhetők, a vállalat nem közölte, az 576 Kbyte oldalán ugyanakkor 90 ezer forintos alapárról beszél, amely a használt eszközökkel akár 40 ezer forint alá is lenyomható. Az akció a készlet erejéig tart.

A hasonló kedvezmények több más országban már nem számítanak újdonságnak, és valószínűleg a jövőben itthon is több hasonló promócióra számíthatunk.

a címlapról