Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 30. 14:55

A hirdetésblokkolók után titkosítást hoz a Samsung böngészője

Frissül a Samsung okostelefonos böngészője, a szoftver a külső reklámszűrők támogatásán túl már a böngészési adatokat is titkosítja - ráadásul több, régebbi készüléket is támogat.

A Samsung okostelefonos böngészője az elmúlt hónapokban elsősorban a hirdetésblokkolók kapcsán került reflektorfénybe: az egyszerűen Samsung Internet névre hallgató szoftver múlt hónapban nyitotta meg kapuit a reklámszűrők előtt, és szinte az ehhez szükséges API bejelentésével párhuzamosan az első hirdetésblokkoló app, az Adblock Fast is megjelent hozzá. Utóbbi sorsa az első hetekben azonban elég hányatott volt, a Play Store-ból a Google alig pár nappal a debütálás után törölte az appot, majd nem sokkal később, az elbírálást végző csapat hibájára hivatkozva visszaállította.

A keresőóriáshoz közelálló források szerint a vállalatnál jelenleg érvényes, nem nyilvános irányelv szerint az alkalmazásbolt zöld utat ad a hivatalos API-kat vagy más interfészeket használó hirdetésblokkolóknak, a jóváhagyás nélkül dolgozókat viszont a későbbiekben is tiltja majd. Ezzel a Samsung kezdeményezése előtt is teljesen szabad az út, ahhoz külső fejlesztők is minden további nélkül kiadhatják saját blokkolószoftvereiket.

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x)

A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

Miért a Go a legjobban vágyott programozási nyelv? (x) A HackerRank 2020-as kutatása szerint a legtöbb fejlesztő a Go-t tanulja majd meg legújabb nyelvének - nézzük miért!

A Samsung Internet ráadásul épp a napokban kapott frissítést, amely a szoftver legújabb, 4.0-s verzióját a cég egy sor korábbi készülékén is elérhetővé teszi. A vállalat idei és tavalyi csúcsmodelljei mellett így már a Galaxy Note 4, Note 3, S5, illetve utóbbi Neo, Sports, Active és LTE-A változatai, az S4, valamint annak Duos, Active és LTE A verziói is támogatják a böngészőt, sőt a középkategóriás A7, A8, A7x, A5x és A9x is felkerültek a listára.

De több fontos újdonság is érkezik a frissítéssel a kiterjesztett támogatáson túl. A szinte minden böngészőből megismert "inkognitó" mód mellett a Samsung alkalmazásában egy annál jóval komolyabb védelmet nyújtó üzemmód is elérhetővé válik, amellyel titkosíthatók a böngészési adatok. A cég szerint ez a funkció "soha nem fedi fel" a felhasználókhoz kapcsolódó információkat, legyen szó cookie-król, böngészési vagy keresési előzményekről, bejelentkezési adatokról vagy bármilyen cache-ről. A vállalat ezzel a KNOX-szal egyező szintű biztonságot ígér. Ugyancsak a biztonsági funkciókat bővíti az ujjlenyomatos webes bejelentkezés támogatása.

A Samsung böngészője a legalább Android 4.0-t futtató támogatott készülékekre ingyenesen letölthető a Play Store-ból.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról