Szerző: bzd

2000. október 2. 20:23

Szuperhűtés + egy átalakított ASUS A7V = Duron 600@1100MHz

Már régóta tudjuk, hogy az ASUS A7V-t meg lehet piszkálni, hogy ne 1.85V legyen a legmagasabb beállítható magfeszültség a procinak. Egy lelkes túlhajtó kipróbálta a dolgot és most Peltier & vízhűtés párosítással 1.1GHz-en használja a Linuxot...

Emberünk a processzor szigetelésénél látott némi fantáziát a SocketA foglalat melletti furatokban, amiket eredetileg egyébként a Kryotech "Kryo-cavity" nevezetű (kissé) hasonló kinézetű szerkezetének megfelelő rögzítéséhez és szigeteléséhez terveztek oda.


Érdemes megnézni a teljes képriportot , sajnos a sok kép nagyon lassan töltődik le. Megpróbáljuk elintézni, hogy a dolog a Cool-iten is megjelenhessen.
Itt szeretném megjegyezni, hogy az 1.85V max. core fesz., amire az AMD-által "kárhoztatva vagyunk" még elég messze van attól, amit az AMD a maximális feszültségként meghatározott. Ez az érték a hivatalos tech. doksik alapján T-birdnél 2.3-2.35V, Duronnál 2.2V! Természetesen ide már nagyon brutális folyadékhűtés szükségeltetik, mert ekkora feszültségen és 1000MHz feletti sebességeken már jócskán 80-90W hőt adnak le ezek a procik. (Viszonyításképp': Celeron 566@1000 2.00 volton alig 40W hőt ad le).

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról