Szerző: Hlács Ferenc

2016. március 10. 16:00

Térbeli videóban utazó céget vett az Intel

Felvásárolta a szabadon mozgatható, térbeli videókat gyártó Replay Technologiest az Intel. A két vállalat az elmúlt három évben már dolgozott együtt, a videókészítő nem hivatalos információk szerint most 175 millió dollárért cserélt gazdát.

Tovább bővíti térbeli videókészítéshez kapcsolódó erőforrásait az Intel, a vállalat ugyanis megvette a 3D videó rendereléssel foglalkozó izraeli Replay Technologiest. A frissen bekebelezett vállalat technológiája freeD névre hallgat, és lényegében lehetővé teszi, hogy az egyes videókban a felhasználók 360 fokban körbejárják a kép középpontját - a hatás leginkább a Mátrix trilógia néhány látványos jelenetét idézi. Az Intel és a Replay útjai nem most futnak össze először, a chipgyártó már 2013 óta partneri kapcsolatot ápol a céggel.

A térbeli videókkal foglalkozó vállalat korábban az NBA All-Star hétvégéjén megrendezett kosárlabdás zsákolóversenyen demonstrálta a megoldást, ahol 28 Ultra HD felbontású kamera, illetve egy sor Intel szerver segítségével készített élőben is szabadon mozgatható, folyamatos háromdimenziós videót a pályáról és a sportolókról. A cég jelenleg elsősorban a sportközvetítésekre koncentrál, amelyek piacát a jövőben könnyen átrajzolhatja, ahogy egyre éleződik a nézők figyelméért folytatott verseny. A Replay Technologies megoldásának a jövőben persze más felhasználási területei is lehetnek, a sportesemények azonban ideálisak a rögzített kamerarendszerrel dolgozó technológia bevetésére.

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban?

Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Apple OFF - de mi lesz a többi techcéggel az autóiparban? Nem lesz Apple-autó, de már van Xiaomi, és gőzerővel készül a Huawei saját autója is. Mit tudnak ők, amit az Apple nem?

Nem ez az első eset, hogy az Intel a térbeli videók felé kacsintgat, elég csak a RealSense-re gondolni. Igaz, a PC-kből, tabletekből, sőt tavaly nyár óta már telefonokból is ismerős technológia elsősorban nem a 3D videókészítést, hanem az olyan "alkalmazott" térérzékelést szolgálja, mint az arcfelismeréses bejelentkezés vagy épp robotok felszerelése gépi látás funkciókkal.

Az Intel nem közölt vételárat a felvásárlással kapcsolatban, de a TechCrunch az Israeli Globes által megszerezett információkra hivatkozva 175 millió dollár körüli összegről ír - a Replay Technologiest korábban összesen 22,5 millió dollárral felvértező befektetők tehát örülhetnek.

Európa egyik legnagyobb Atlassiannal kapcsolatos rendezvénye, immár kilencedik alkalommal, új lendületet ad a vállalati produktivitásnak és a hatékony ügyfélkezelésnek. A március 20-21-i rendezvényen is lesznek top nemzetközi vendorok, a fókuszban pedig a projekt menedzsment, az IT szolgáltatásmenedzsment, és a HR lesznek.

a címlapról

GIT

0

Vírusokkal szórták meg a GitHubot

2024. március 4. 13:59

Nehezen megállíthatónak tűnik a tavaly indult támadássorozat, melynek során népszerű GitHub repository-k kártékony kódot tartalmazó klónjait terjesztik a kiberbűnözők.