Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Térbeli videóban utazó céget vett az Intel

Hlács Ferenc, 2016. március 10. 16:00
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Felvásárolta a szabadon mozgatható, térbeli videókat gyártó Replay Technologiest az Intel. A két vállalat az elmúlt három évben már dolgozott együtt, a videókészítő nem hivatalos információk szerint most 175 millió dollárért cserélt gazdát.

Tovább bővíti térbeli videókészítéshez kapcsolódó erőforrásait az Intel, a vállalat ugyanis megvette a 3D videó rendereléssel foglalkozó izraeli Replay Technologiest. A frissen bekebelezett vállalat technológiája freeD névre hallgat, és lényegében lehetővé teszi, hogy az egyes videókban a felhasználók 360 fokban körbejárják a kép középpontját - a hatás leginkább a Mátrix trilógia néhány látványos jelenetét idézi. Az Intel és a Replay útjai nem most futnak össze először, a chipgyártó már 2013 óta partneri kapcsolatot ápol a céggel.

A térbeli videókkal foglalkozó vállalat korábban az NBA All-Star hétvégéjén megrendezett kosárlabdás zsákolóversenyen demonstrálta a megoldást, ahol 28 Ultra HD felbontású kamera, illetve egy sor Intel szerver segítségével készített élőben is szabadon mozgatható, folyamatos háromdimenziós videót a pályáról és a sportolókról. A cég jelenleg elsősorban a sportközvetítésekre koncentrál, amelyek piacát a jövőben könnyen átrajzolhatja, ahogy egyre éleződik a nézők figyelméért folytatott verseny. A Replay Technologies megoldásának a jövőben persze más felhasználási területei is lehetnek, a sportesemények azonban ideálisak a rögzített kamerarendszerrel dolgozó technológia bevetésére.

Nem ez az első eset, hogy az Intel a térbeli videók felé kacsintgat, elég csak a RealSense-re gondolni. Igaz, a PC-kből, tabletekből, sőt tavaly nyár óta már telefonokból is ismerős technológia elsősorban nem a 3D videókészítést, hanem az olyan "alkalmazott" térérzékelést szolgálja, mint az arcfelismeréses bejelentkezés vagy épp robotok felszerelése gépi látás funkciókkal.

Az Intel nem közölt vételárat a felvásárlással kapcsolatban, de a TechCrunch az Israeli Globes által megszerezett információkra hivatkozva 175 millió dollár körüli összegről ír - a Replay Technologiest korábban összesen 22,5 millió dollárral felvértező befektetők tehát örülhetnek.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.