Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
8 x 3 óra mélyvíz a HWSW mobile! második napján: Kotlin, Android, React Native, UX és analitika, Azure IoT Edge + fintech élesben

Doménregisztrátor lesz a CloudFlare

Hlács Ferenc, 2016. február 24. 09:30

A biztonság kapja a legnagyobb hangsúlyt a CloudFlare hamarosan induló doménregisztrátor szolgáltatásában. Az új megoldás nem szól mindenkinek, azt a cég legnagyobb ügyfelei vehetik majd igénybe.

hirdetés

Saját doménregisztrátor szolgáltatást indít a CloudFlare, amely kiemelt figyelmet fordít az ügyfelek weboldalainak biztonságára. A cég szerint a hasonló szolgáltatást nyújtó vállalatok az esetek jelentős részében nem helyeznek megfelelő hangsúlyt az érzékeny adatok védelmére, ehelyett fő fókuszuk, hogy minél több doménnevet értékesítsenek minél rövidebb idő alatt, a folyamatot pedig a lehető legegyszerűbbé tegyék a vásárlók számára.

Ez a megközelítés a kelleténél jóval több esetben hagy helyet a különböző támadók számára, hiszen azokat sokszor csupán egyetlen felhasználónév-jelszó páros választja el az értékes adatokkal megpakolt webdoméntől, arról nem is beszélve, hogy az azon áthaladó forgalom átirányításával a felhasználókat is veszélybe sodorhatják - gondoljunk csak a Linux Mint weboldalának néhány nappal ezelőtti feltörésére.

Matthew Prince, a CloudFlare vezérigazgatója, a The Registernek nyilatkozva a New York Times doménjének két évvel ezelőtti megtámadását hozta példaként. Akkor egy hackercsoport a lap weboldalának tartalmát saját üzeneteire cserélte, illetve nem utolsó sorban minden egyes, a cég dolgozóinak küldött emailhez is hozzáfért.

A CloudFlare a piaci rést felismerve így saját doménregisztrátor szolgáltatást indít. A védelem persze nem olcsó, ahogy Prince fogalmaz, az nem az "évi tízdolláros tömegeket" célozza, sokkal inkább azoknak az ügyfeleknek jár majd, akik ötezer dollárt (vagy többet) hagynak havonta a CloudFlare-nél.

A vállalat nagyjából fél évvel ezelőtt kapta meg a regisztrátori státuszt az internet domainrendszerét felügyelő ICANN-tól (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). A cég ígérete szerint nem csak az alapvető dolgokra figyelnek majd, mint például a doménnév rendszeres megújítása - ez tavaly októberben egyébként a Google-nek sem sikerült, egy volt alkalmazottja így nagyjából egy percre meg tudta vásárolni a google.com-ot,12 dollárért. A CloudFlare az olyan funkciók elérhetőségét is biztosítja, mint a REGISTRY-LOCK és REGISTRAR-LOCK, amellyel a regisztrátor megakadályozhatja, hogy egy másik szolgáltatásba mozgassák az adott domént a támadók.

Prince már a kezdeti szakaszban igyekezett tisztázni, a megoldással nem törekednek majd minden áron az egyszerűségre és könnyű felhasználásra, viszont igyekeznek teljes mértékben igazodni az ügyfelek egyéni igényeihez.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Kotlin alapok Androidhoz, Android refaktorálás, React Native gyorsítósáv, UX és analitika, Azure IoT Edge, fintech élesben: alkalmazásfejlesztés banki aggregátor API-ra, itthon először!