Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Gyárilag App-V kliens kerül a nagyvállalati Windows 10-be

Voith Hunor, 2016. február 19. 17:30
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A kiszivárgott menetrend szerint a Redstone 1 kódnevű frissítéssel érkezik az alapszintű integráció, a Redstone 2 pedig egyéb Microsoft termékekkel is szorosabbra fűzné a szálakat.

hirdetés

A jövőben a nagyvállalati Windows 10 (tehát az Enterprise kiadás) szerves része lesz a jelenleg külön telepíthető App-V kliens, írja a ZDNet egy zárt webinárium nyilvánosságra került dokumentumaira hivatkozva. Az alkalmazásvirtualizációs megoldás fejlesztési irányáról a Microsoft egyik desktop- és alkalmazásvirtualizációs szaktanácsadója, Steven Thomas beszélt a Flexera által szervezett online oktatáson, Michel Roth Microsoft MVP pedig blogján összegezte az újdonságokat.

A kikerült információk alapján az App-V kliens a Windows 10 következő nagy frissítésétől, a várhatóan valamikor idén nyáron megjelenő Redstone 1-től kezdve nem csak az MDOP (Microsoft Desktop Optimization) üzemeltetői eszköztár részeként lesz elérhető, hanem bekerül az operációs rendszer nagyvállalati verziójába. A szoftver a tavaly kiadott 5.1-es kiszolgálói háttérret fogja használni, ennek fontosabb fejlesztéseit itt szedtük össze.

Az októberben esedékes Redstone 2 kódnevű frissítés "szorosabb integrációt fog nyújtani más Microsoft termékekkel" és "csökkenteni fogja a hagyományos [Win32-es] alkalmazások karbantartási költségét". Hogy ezek ténylegesen milyen tervezett változtatásokat takarnak, arról jelenleg nincs információ, a redmondi vállalat nem kívánta kommentálni az oktatáson elmondottakat.

Azt érdemes megjegyezni, hogy Thomas újfent hangsúlyozta az App-V és a Project Centennial közötti alapvető különbségeket. Bár mindkét eszköz Win32-es alkalmazások újracsomagolására szolgál, és a motorháztető alatt komoly hasonlóságokat mutat, felhasználási területük eltérő.

Az App-V-vel (továbbra is) a Win32-es szoftverek virtualizációját, hordozhatóságát, felügyeletét lehet elvégezni, a Centennial viszont a programok Windows Store-osítására való (AppX csomagformátum, az üzleti Windows Store-on keresztüli menedzselhetőség, automatikus frissítés, alkalmazáson belüli vásárlás, csempék). Erről a megoldásról most még viszonylag keveset tudni - a nyilvános tesztelés elvileg valamikor 2016-ban fog elindulni, az ezt követő megjelenési dátumról viszont még pletykák sincsenek.

Facebook

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.