Szerző: Koi Tamás

2016. február 17. 16:14

Ésszerűbb keretek közt nyújtja a roamingot a Telenor

Február közepétől új, a korábbiaknál ésszerűbb keretek közé szorított havidíjas roaming-opciókat kínál az Európai Unióban barangoló ügyfelei számára a Telenor Magyarország. A cég két havidíjas konstrukcióban biztosít kombinált, azaz beszéd- és adatforgalmat nyújtó opciókat egyes havidíjas tarifái mellé.

Február közepéntől megújította a külföldön mobilozók számára kínált roaming opciói választékát a Telenor Magyarország, mely így a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel kínál beszédhívási és adatforgalmazási lehetőséget egyes havidíjas ügyfelek számára. Az új opciók egyik legfontosabb momentuma, hogy nem csak a nagyfogyasztó ügyfeleknek kínál olcsóbb barangolást, ugyanakkor a Telenor kizárólag öt lakossági, és ugyanennyi üzleti előfizetés mellé biztosítja csak az új csomagokat, melyekkel továbbra is csak az EU területén belül kínálnak a standard tarifáknál kedvezőbb használatot.

Olcsó roaming, nem csak kiváltságosoknak

Az újonnan megjelent EU Roaming és EU Roaming Plus opciók hang- és adatszolgáltatás igénybe vétele esetén egyaránt biztosítanak kedvezményt. Az olcsóbb, havi 1500 forintba kerülő EU Roaming esetén a havidíjban foglalt beszédperc, valamint 100 MB-nyi adat forgalmazható le az EU-ban, a havi 6990 forintba kerülő EU Roaming Plus díjcsomagtól függetlenül 2000 percnyi beszédet és 200 MB adatforgalmat nyújt havonta ezért az összegért cserébe.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Fontos különbség a két opció között, hogy míg előbbi bármilyen EU-s országból csak az adott ország hálózatán belül, illetve magyarországi hálózatokba kínálja a kedvezményes beszédperceket, addig a drágább csomag havi 2000 perce bármilyen EU irányból bármilyen EU irányba felhasználható, azaz nemzetközi hívások esetén is igénybe vehető - ez a magyar piacon eddig teljesen egyedülálló megoldásnak számít.

A korábbiaknál kedvezőbb roaming opciók terjedése - részben az uniós szakpolitika nyomására - pár évvel ezelőtt kezdődött, bár a legtöbb, roaming költségek mérséklését célzó opció sokáig teljesen irreális felhasználási keretek közé szorította a felhasználót. Az első, nagyobb jelentőségű szemléletbeli változás itthon a Vodafone nevéhez fűződik, a cég tavaly áprilisban vezette be a Red EU díjcsomagokat, melyek az EU-s országokból a magyarországi hálózatok irányába kínáltak a belföldihez hasonlóan korlátlan beszédpercet, és a díjcsomagban foglalt belföldi adatforgalmat külföldön is.

A Red EU-t követően a Telekom is hasonló feltételekkel hozakodott elő saját roaming opciójával - ugyanúgy EU Plusz néven, mint a Telenor. Ezen opciók, illetve kedvezményes lehetőségek azonban csak a legdrágább díjcsomagok felhasználóinak jártak, illetve járnak ma is, ráadásul többnyire hűségszerződéshez is kötődik a felhasználásuk. A Telenor új opcióira egyáltalán nincs hűségszerződés, jóllehet a csomagok esetében nincs törthavi számlázás, illetve ha nem mondja le őket az előfizető, akkor automatikusan, havonta megújulnak.

Májustól mindenkinek olcsóbb

Valamivel több, mint két hónap múlva a fentiektől függetlenül minden magyarországi mobilfelhasználó - legyen havidíjas, vagy feltöltőkártyás ügyfél - számára olcsóbbá válik a mobilozás az EU-ban. A nemzetközösség döntéshozóinak tavalyi rendelete alapján 2016. április 30-tól a mobilszolgáltatók a belföldi tarifákhoz képest legfeljebb percenkét fél eurocentet, megabájtonként pedig legfeljebb 5 eurocent felárat számolhatnak fel roamingkörnyezetben. 2017 nyarán ráadásul ezeket a felárakat is el kell majd törölniük az EU területén működő operátoroknak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról