:

Szerző: Vörös Péter

2000. október 2. 00:54

Sega ki szeretné használni a Sony PlayStation2 bevezetésével kapcsolatos gondokat

A Sony a múlt héten jelentette be azt, hogy a PlayStation2 október 26-i USA-beli bevezetésénél az eredetileg tervezett 1 millió konzol helyett csak 500 ezer példány lesz kapható várva várt 128-bites játékkonzolból, ami a karácsonyi szezon előtt jelentős kiesést jelent a cég ill. a játékszoftver gyártók számára. A Sega pénteken bejelentette, hogy a szintén 128-bites konzoljából, a Dreamcast-ból jelentős mennyiséget tartalékolt pont erre az eshetőségre felkészülve. A Sony szorult helyzetét szeretné kihasználni a nagy rivális Sega.

A Sony alkatrészellátási gondok miatt nem tud elegendő konzolt legyártani - ez a Sega-t azért érinti kevésbé, mert a Dreamcast-ot már tavaly szeptember óta gyártják és a nyáron sikerült a cégnek elkezdenie tartalékolást az ünnepi szezonra. A Sega a bevezetés utáni első 9 hét alatt adott el 1 millió Dreamcast-ot. Az online ill. tradicionális kiskereskedők aggódnak a PlayStation2 bevezetésével kapcsolatos gondok miatt, mivel az ünnepi szezon hagyományosan a legerősebb időszak az év folyamán: a Sega abban bízik, hogy mivel "valaminek kell lennie a karácsonyfa alatt", ezért sokan fogják a Dreamcast-ot választani a Sony PlayStation2 helyett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.