Szerző: Bodnár Ádám

2000. október 1. 20:37

Megjelent a BeOS meghajtó NVIDIA GeForce chipes kártyákhoz

Talán sokan ismerik a BeOS operációs rendszert, amelynek 5.0PE verziójú változatát ingyenesen le lehet tölteni. Biztos vagyok benne, hogy sok GeForce-tulajdonos próbálta ki, és vette tudomásul csalódottan, hogy a program GeForce chipes kártyákon csak VESA módban képes futni. Az én szememben ez volt a GeForce egyetlen fájó pontja.

Nos, ennek végre vége, ugyanis a BeBits oldalán megjelent egy driver, amely a RIVA TNT sorozatú chipeken (TNT, TNT2, TNT2 Ultra, TNT2 Pro, Vanta, Aladdin TNT2) kívül a GeForce vonal képviselőivel (GeForce 256, GeForce 2 GTS, GeForce 2 MX, Quadro) is működik.

Bár állítólag a meghajtó kifogástalanul funkcionál, azért igazából ez egy béta verzió, úgyhogy óvatosan kezelendő. A file mérete 36 kbyte (nem tévedés, harminchat kilobyte), verziószáma érdekes módon 2000.09.30.

  • NVIDIA BeOS 5 Unified driver 2000.09.30

    Amennyiben valaki még több magyar nyelvű információra és segédletre kíváncsi a BeOS-sel kapcsolatban, látogassa meg a magyar BeOS oldalt, azaz BeOS.hu-t.

  • Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

    a címlapról