Szerző: Kovács Attila

2000. október 1. 16:00

1,2 GHz-es Thunderbird-ök az AMD-től

A Silicon Investor -on olvasható egy hozzászólás, miszerint az AMD két héten belül piacra fogja dobni a 1,2 GHz-es Athlont illetve a 800 MHz-es Duront.

HIRDETÉS

A Silicon Investor-on olvasható egy hozzászólás, miszerint az AMD két héten belül piacra fogja dobni a 1,2 GHz-es Athlont illetve a 800 MHz-es Duront.
A dolog nagy valószínűséggel nem kacsa, ugyanis az AMD eddig is tartotta magát a beígért határidőkhöz. Ezzel a lépéssel az AMD megerősítené a helyzetét, ráadásul egy kisebb gutaütést okozna az Intelnek, amely még mindig nem volt képes nagy mennyiségben szállítani még az 1 GHz-es processzoraiból sem.

Sajnos az a rossz beidegződés még mindig jelen van a PC gyártók között, hogy nem szívesen használnak "alternatív" processzorokat, azaz inkább az Intel termékeit részesítik előnyben. Az utóbbi idők történései egyértelművé tették, hogy most az AMD osztja a lapokat és ezt a nagy OEM-ek sem hagyhatják figyelmen kívül.

Az Intel sebességgel kapcsolatos problémáira az egyetlen gyógyír a 0,13 mikronos technológiára való áttérés lehet, de a chipgyártó óriás ezt a lépést csak a jövő év közepén szeretné megtenni.
[iXBT]

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 06:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.